Quantcast
Legfrissebb híreink
Alonso: A barcelonai sikán eltávolítása élvezetesebbé teszi a pályát
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso: A barcelonai sikán eltávolítása élvezetesebbé teszi a pályát

Fernando Alonso üdvözölte azt a döntést, hogy a Circuit de Barcelona-Catalunya utolsó szektorának sikánjától megszabadulnak, és kijelentette, hogy így “élvezetesebb lesz vezetni” a pályán.

A pálya az év elején jelentette be, hogy az utolsó szektort megváltoztatják, és a versenyzők mostantól a régebbi elrendezést használják majd. A sikánt 2007-ben vezették be az Forma-1-ben, de a versenyzők és a rajongók évek óta kritizálják.

Mostantól a 13-as kanyart sokkal nagyobb sebességgel veszik majd be, viszi vissza a versenyzőket a rajt-cél egyenesre.
Alonso, aki kétszeres győztese a pályának, egyben az egyetlen jelenlegi pilóta, támogatja a változtatást, és azt mondja, hogy a jelenlegi Forma-1-es autógenerációnak való megfelelés érdekében volt rá szükség.

Fernando Alonso, Lance Stroll, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

“Szerintem rendben lesz, valószínűleg élvezetesebb lesz vezetni. Ez egy olyan kanyar volt, ami szerintem túl lassú volt ezekhez a Forma-1-es autókhoz és az autók méretéhez is.

“Szerintem nem volt igazán élvezetes vezetni, de majd kiderül, hogy az új elrendezés segít-e majd az előzésben, vagy általában a műsornak a versenyen.”

Alonso az elmúlt években nem sok sikert aratott hazai versenyén, mivel versenyképtelen autókat adtak neki.
A 41 éves versenyző azonban most a rajtrács vitathatatlanul második leggyorsabb autójával rendelkezik, és a 2023-as év első három fordulóján már három dobogós helyet is szerzett.

Reklám

Sargeant: Mindent imádok!

Forrás: motorsportweek.com  

Releváns cikkek