Quantcast
Legfrissebb híreink
Környezetvédelmi akkreditációt kapott az AlphaTauri
Formula 1

Környezetvédelmi akkreditációt kapott az AlphaTauri

Az AlphaTauri lett a legújabb Forma 1-es csapat, amely megkapta a Háromcsillagos Környezetvédelmi Akkreditációt, az FIA legmagasabb szintű környezetvédelmi elismerését.

Az FIA Környezetvédelmi Akkreditációs Programja 2011-ben indult, és célja, hogy segítsen a motorsportban érdekelt feleknek mérni és javítani környezetvédelmi teljesítményüket. Az olaszországi Faenzában székelő alakulat pedig a legújabb F1-es csapat, amely megkapta ezt a kitüntetést az FIA-tól.

Ahogy az lenni szokott, az AlphaTauri környezetvédelmi teljesítményét az FIA hivatalos auditja során felülvizsgálta. A felülvizsgálatot követően az ellenőrök azt mondták, hogy az AlphaTauri „szilárd elkötelezettséget mutatott a környezetgazdálkodás legjobb gyakorlatai iránt”.

A csapatnak már volt 2 csillagja az akkreditációból, ám azzal, hogy 100%-ban megújuló energiákat használnak a gyárakban, háromcsillagosra fejlődtek. Az Egyesült Királyságban és Olaszországban lévő gyáraknak összesen 330 napelem paneljük van.

A csapat arra is ösztönzi az alkalmazottakat, hogy gondolják át, hogyan utaznak munkába, és arra buzdítják az alkalmazottakat, hogy vegyenek részt Faenza város „Bringával a munkába” programjában. Az alkalmazás figyeli a munkába kerékpározással megtett távolságot, amivel aztán a vállalat éves szén-dioxid-kibocsátásával ellensúlyozza. Valamint bemutatták az elektromos járművek töltőpontját a helyszínen.

Enrico Fastelli, az AlphaTauri létesítménygazdálkodási és EBK igazgatója így nyilatkozott:

Reklám

“Mostmár mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy itt az ideje cselekednünk és elkötelezni magunkat tevékenységeink fenntarthatósága mellett. Az éghajlatváltozás mindannyiunk életére hatással van, és szülővárosunkat, Faenzát nemrég sújtották az árvizek és a heves esőzések, amelyek kiterjedt károkat okoztak, érintve barátainkat és alkalmazottainkat.”

“Ezért nagy örömmel jelentjük be, hogy elértük ezeket a fontos célokat a nulla szén-dioxid-kibocsátás és vállalkozásunk fenntarthatósága felé vezető úton. Ezek azonban csak lépések, továbbra is meg kell ragadnunk minden lehetőséget, és új szemszögből kell szemlélnünk az innovációkat, folyamatokat, kapcsolatokat.”

Így folytatja Hamilton Angela Cullen nélkül az edzést

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek