Quantcast
Legfrissebb híreink
Damon Hill szerint a Ferrari fél lábon áll az idei évben
Fotó: Gregory Lenormand/DPPI/Red Bull Content Pool
Formula 1

Damon Hill szerint a Ferrari fél lábon áll az idei évben

Damon Hill szerint a Ferrari fél lábbal fut a 2023-as szezon problémás kezdete közepette.

Miután tavaly a Red Bull legközelebbi kihívói voltak, a Ferrari visszacsúszott a rangsorban, és jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban.
Az elmarasztaló kezdés után a Ferrari a Spanyol Nagydíjra egy jelentős frissítőcsomagot hozott, bár ez, a teljesítményt tekintve nem sok javulást hozott.

Carlos Sainz a második helyről az ötödik helyre csúszott vissza, míg csapattársa, Charles Leclerc csak a 11. helyre tudott feljönni, miután a katasztrofális kvalifikációt követően hátulról indult.

Annak ellenére, hogy a Ferrari kicserélte Leclerc autójának hátsó részét, a monacói azt mondta, nem érti, mit rontott el a csapata, miután a verseny során különböző problémákat jelentett.

“Bizonyos szempontból vicces ez a szezon, mert elég nagy eltérést láttunk az egyik pályán mutatott látszólagos forma és egy másik pályán ugyanez a forma, illetve az elvárások között” – mondta az 1996-os világbajnok, Damon Hill a Sky Sports F1 Podcastnak.

“Mindenki vakarja a fejét, kivéve a Red Bullt, akik minden pályán teljesítenek.”

Reklám

“Nem mondhatjuk, hogy Barcelonára tekintve, hogy ez most már a szezon hátralévő részére is érvényes, mert Kanada egy másik pálya, ahogy Silverstone is. Továbbra is változatos lesz a mezőny. Akkor mit lehet mondani a Ferrariról? Amikor az egyik fent van, a másik lent. Olyan, mintha mindig fél lábbal futnának. Úgy tűnik, mindig van valami probléma velük.”

A Sky Sports F1 műsorvezetője, Rachel Brookes hozzátette, hogy aggódik az olaszokért.

“Az én aggodalmam az, hogy a Ferrari az ellenkező irányba halad. Lecserélték az autójukat, és egy teljesen más Ferrarit láttunk Spanyolországban. Most megpróbálják ezt az utat is követni.

“Honnan fog jönni a másik kihívás? Nem tudom. Sok csapat számára rengeteg munka és fejvakarás van folyamatban.”

Leclerc: Többet küzdünk, mint amire számítottam

Reklám

Forrás: crash.net  

Releváns cikkek