Quantcast
Legfrissebb híreink
BREAKING: Mégsem indulhat az első sorból Hülkenberg
Formula 1

BREAKING: Mégsem indulhat az első sorból Hülkenberg

Itthoni időben, kora hajnalban bejelentették, hogy megbüntették Nico Hülkenberget, így mégsem indulhat a második helyről.

Hülkenberg mindenki meglepetésére a második helyre kvalifikálta a Haast, majd a piros zászló miatt ezt már elvenni sem tudták tőle a riválisok. Hülkenberg Verstappen mögül és Alonso elől indult volna vasárnap.

Az időmérő után behívták Hülkenberget egy esetleges piros zászló alatti szabálysértés miatt, majd meg is állapították, hogy hibázott a német versenyző. A bírók három helyes rajtbüntetést adtak neki, ezzel egészen George Russell mögé csúszik a Haas pilótája.

“A pilóta éppen befejezte a leggyorsabb körét, majd még egy gyorskörre indult. Az első kanyarban volt, mikor jelezték a piros zászlót, de már ekkor is másfél másodperccel a delta ideje felett volt. Állítása szerint ez rendkívül megnehezítette számára, hogy a delta alá kerüljön a következő szektorban. Azt is bevallotta, hogy zavart volt a fejhallgatójában lévő sípolás miatt, és ezért egy szakaszban úgy gondolta, hogy túl lassan megy.” – írja a hivatalos közlemény, Hülkenberg büntetésének okáról.

“A szabályozás azonban nagyon világos, és bár szó sincs arról, hogy a sofőr veszélyesen viselkedett vagy nem biztonságosan vezetne, mégis szabálysértés történt, ezért büntetést kell kiszabni.  normál büntetés a piros zászlók alatti lassítás elmulasztásáért 10 rácspozíció. Az enyhítő körülményre tekintettel azonban alacsonyabb büntetés indokolt.” – folytatja az FIA.

Verstappen-Hülkenberg első sor! – Kanadai Nagydíj időmérő

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek