Quantcast
Legfrissebb híreink
Stroll: Alonso eredményei azt mutatják, hogy dolgoznom kell néhány dolgon
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Stroll: Alonso eredményei azt mutatják, hogy dolgoznom kell néhány dolgon

Lance Stroll elismeri, hogy csapattársa, Fernando Alonso idei kiváló teljesítménye azt mutatja, hogy neki még javítania kell a teljesítményén.

Fernando Alonso idén Stroll csapattársaként érkezett az Aston Martinhoz, és egy spanyolországi kivétellel minden versenyen előtte végzett. Ott Alonso a futam végén felzárkózott Strollra, de a rádióban azt mondta, hogy nem fogja támadni csapattársát.
Nyolc futam után Alonso az Aston Martin 154 pontjából 117-et szerzett, és mind a hat dobogós helyezést megszerezte. Stroll, akinek a szezonkezdetét egy csuklósérülés hátráltatta, ami miatt nem tudott részt venni a teszteken, elmondta, hogy volt néhány ok, ami megmagyarázza a kettejük közötti különbséget.

“Azt hiszem, mindent összevetve erősen kezdtük a szezont Bahreinben, majd Dzsiddában. Melbourne jó volt, aztán Baku után volt egy kis hullámvölgyünk. De tudom, hogy miért. Miamiban azért volt nehéz, mert a Q1-ben nem tettük fel a második [új] szett [lágy] gumit. Monacóban a Q2-ben volt egy kis sérülésünk, aztán Barcelonában ismét versenyképesek voltunk. Aztán Kanadában volt néhány problémánk a Q2-ben. Szóval azt hiszem, voltak okok, amiért nem volt jó.”

Stroll két hete a kilencedik helyen végzett hazai versenyén, miután a vizes kvalifikáción nem sikerült bejutnia a Q3-ba, és büntetést gyűjtött be Esteban Ocon akadályozása miatt.

“Kemény szombat volt, az biztos. Néhány dolog rosszul sült el. Elkövettünk néhány hibát, de vasárnapra visszajöttünk. Nem volt könnyű, mert nem volt szerencsénk a biztonsági autóval és a többi dologgal. Egy körrel lemaradtunk tőle, de így is sikerült jó tempót diktálni, és begyűjteni néhány pontot.”

Stroll azonban elismerte, hogy Alonso idén eddig is folyamatosan gyorsabb volt nála.

Reklám

“Ami a tempót illeti, ő sokkal jobb volt nálam. Gyorsabb volt, hihetetlenül jól vezetett. Nem hiszem, hogy én voltam az, ahol csapatként a legtöbbet hoztuk ki a hétvégénkből. Szóval határozottan nem mutatott meg néhány valódi eredményt. Határozottan van még mit dolgozni, van mit javítani. Fernando nagyon-nagyon magas szinten teljesített, nekem pedig határozottan dolgoznom kell néhány dolgon, és még jobbá kell válnom.”

Így néz ki az idei, 2023-as Osztrák Nagydíj menetrendje

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek