Quantcast
Legfrissebb híreink
Ricciardo: Jól éreztem magam az autóban
Formula 1

Ricciardo: Jól éreztem magam az autóban

Annak ellenére, hogy az első kanyarban balesetezett, Daniel Ricciardo meg van elégedve a versenyével.

Ricciardónak a Magyar Nagydíj volt az első versenyhétvégéje idén, miután Nyck de Vriest kirúgták, és őt tették a helyére. Az ausztrál remekül teljesített a hétvégén. Az időmérőn bejutott a Q2-be, a versenyen pedig 13. lett, amivel rögtön megverte csapattársát, Yuki Tsunodát.

Sajnos a versenyen egyből a rajt után balesetbe keveredett. Zhou Guanyu, aki az 5. helyről indult, szörnyű rajtot vett. Miután kb. egy másodperccel a lámpák kialvása után indult el, az első kanyar féktávján meglökte Daniel Ricciardot, aki meglökte Esteban Ocont, aki belement csapattársába, Pierre Gaslyba. A baleset után mindkét Alpine-nak fel kellett adnia a versenyt, Zhou pedig 5 másodperc büntetést kapott.

Szerencsére Ricciardo autója alig sérült, és folytatni tudta a versenyt. Így kommentálta az ausztrál versenyző a balesetet.

“Jó kis üdvözlés volt. Nyilván kiábrándító így hátracsúszni rögtön a rajt után. Mikor nekem jöttek, egyből tudtam, hogy a mezőny végén leszek. Eléggé elkeseredtem. De a következő gondolatom már az volt, hogy remélem nem sérült meg a kocsi. Végig kellett csinálnom a versenyt, meg kellett ismernem az autót.”

“Szerintem erős volt a bemutatkozásom. Jónak éreztem. Jól éreztem magam az autóban, ami néhány nappal ezelőtt még nagy kérdőjel volt, mert mégis csak kimaradt nyolc hónap. Szóval az rajt utáni esten kívül jó napom volt.”

Piastri megint lecsúszott a dobogóról – Összefoglaló

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek