Quantcast
Legfrissebb híreink
Newey arra buzdítja a Red Bullt, hogy nyomják tovább, és ne aludjanak el
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Newey arra buzdítja a Red Bullt, hogy nyomják tovább, és ne aludjanak el

A Red Bull technológiai vezetője, Adrian Newey arra buzdítja a Milton Keynes-i alakulatot, hogy megingathatatlan fölénye ellenére is maradjon talpon és nyomják tovább.

A Red Bull az idei szezonban eddig minden futamot megnyert, Max Verstappen pedig a múlt hétvégén Magyarországon zsinórban hetedik diadalát aratta, amivel csapata megdöntötte a McLaren Alain Prost és Ayrton Senna által még 1988-ban felállított tizenegy futamból álló győzelmi sorozatot.

A bikák most már hatalmas, 229 pontos előnnyel vezetik a konstruktőri bajnokságot az F1-ben, míg Verstappen 110 ponttal előzi meg csapattársát, Sergio Pérezt a pilótáknál.

“Ez egy elképesztő futam volt, soha nem is álmodhattunk volna erről” – mondta Newey az F1 Nation podcastben.

“Soha nem gondoltam volna, hogy meg tudjuk előzni a McLaren 1988-as sorozatát, szóval ez az egész csapat, az összes srác kemény munkája és a megbízhatóság előtt tiszteleg, amit ebben a szezonban élveztünk. Ez egy fantasztikus elismerés.”

Newey, aki 37 éve dolgozik az F1-ben, és akit széles körben a sportág történetének legnagyobb tervezőjeként és aerodinamikusaként tartanak számon, tudja, milyen gyorsan változhatnak a dolgok a nagydíjversenyzés dinamikus világában.
A brit mérnök visszagondolt 1999-re, amikor a McLaren technikai igazgatójaként a wokingi székhelyű alakulat a konstruktőri trófeát a Ferrarinak engedte át az utolsó fordulókban.

Huszonnégy évvel később ez a vereség még mindig kísérti Newey-t.

“Amikor egy szezonban vagy, nem igazán gondolsz arra, hogy hova jutottál, hanem a következőre. Még hosszú út áll előttünk.

“Nagyon jól emlékszem 1999-ben, miután Mika [Häkkinen] vezetett Silverstone-ban, Michael [Schumacher] eltörte a lábát, és hogy őszinte legyek, csapatként elaludtunk az év hátralévő részében, és végül a végén elvesztettük a konstruktőri bajnokságot.”

“Ez egy lecke volt, hogy bármennyire is jól néznek ki a dolgok, folytatni kell a nyomást és résen kell lenni” – zárta Newey.

1 éves a Rajtvonal Magazin!

Jordan: Piastri erős jelölt Perez utódjának a Red Bullnál

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek