Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Piastri megint lecsúszott a dobogóról – Összefoglaló
Formula 1

Piastri megint lecsúszott a dobogóról – Összefoglaló

Max Verstappen nyerte a 2023-as Magyar Nagydíjat. Norris újból pódiumra állhatott, de Oscar Piastrinak megint nem jött össze a dobogó.

Oscar Piastri, McLaren
Fotó: McLaren

A rajtnál Max Verstappen rögtön megelőzte Lewis Hamiltont, majd a hármas kanyarban a két McLaren is megelőzte, Oscar Piastri vezetésével. Zhou Guanyu, aki az 5. helyről indult, szörnyű rajtot vett. Miután kb. egy másodperccel a lámpák kialvása után indult el, az első kanyar féktávján meglökte Daniel Ricciardot, aki meglökte Esteban Ocont, aki belement csapattársába, Pierre Gaslyba. A baleset után mindkét Alpine-nak fel kellett adnia a versenyt, Zhou pedig 5 másodperc büntetést kapott.

Sergio Pérez szép lassan lépdelt előre a 8. helyről. Előbb Alonsot és a két Ferrarit, majd a két Mercedest is megelőzte. A 44. körben egyszerre ment ki Oscar Piastrival kereket cserélni, amivel egy teljes másodpercet faragott a hátrányából az ausztrállal szemben. Mindezek után, néhány kör közeledés után Pérez simán átvette a 3. helyet Piastritól. Később Lewis Hamilton is megelőzte az ausztrált és Pérezt is üldözőbe vette, de már nem érte utol.

Az “újonc” Daniel Ricciardo az első körös ütközése után a 13. helyig jutott, ami azt jelenti, hogy az idei első nagydíján, az időmérőn és a versenyen is megverte csapattársát, Yuki Tsunodát.

Végül a 70. kör végén Max Verstappen szelhette át elsőként a célvonalat, és ezzel megnyerte a 38. Magyar Nagydíjat. A hollandnak ez a 9. győzelme idén, a Red Bull pedig új rekordot állított be. A tavalyi Abu-Dhabi Nagydíj óta mindent versenyt megnyertek, szám szerint 12-t, ami új rekord a Forma 1 történelmében.

Uj Gyoztes magyar | Rajtvonal Magazin

Ricciardo: Megkönnyebbültem a Magyar időmérő után

Slide Up
x

Releváns cikkek