Quantcast
Legfrissebb híreink
Schumacher nyilvánvalóan esélyes, Sargeant helyére
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Schumacher nyilvánvalóan esélyes, Sargeant helyére

Mick Schumacher nyilvánvaló esélyes lenne Logan Sargeant helyére a Williamsnél, ha a fiatal amerikai nem javít az eredményein 2023 második felében – véli Lawrence Barretto, a Formula1.com munkatársa.

Sargeant még nem ért el top tízes eredményt az F1-ben, az év eddigi legjobb eredményét a múlt hónapban érte el Silverstone-ban, amikor a 11. helyen, a pontszerző helyeken kívül végzett.
Eddig Sargeant tanulóévei a Williamsnél nagy kihívást jelentettek, a 22 éves pilóta nehezen tudta megfékezni a hibáit és következetes eredményeket produkálni.

A Williams részéről azonban nem hiányzott a támogatás az erőfeszítéseihez. Ha azonban a fiatal versenyző teljesítménye továbbra is csalódást okoz, a brit alakulat kénytelen lesz megfontolni, hogy változtasson a 2024-es versenyzői felállásán.

“A brit csapat, amely a hetedik helyen áll a tabellán, már most leköti a nagyra értékelt Alex Albont 2024-re” – írta Barretto.

“A garázs másik oldalán az újonc Logan Sargeant szilárd, de nem túl látványos rajtot vett a Forma-1-ben, és tudja, hogy javítania kell a teljesítményén, ha még egy szezonra meg akar maradni.

“A Williams kollektívan átkarolta az amerikai vállát, és megpróbálta csökkenteni a nyomást rajta, hogy segítsen neki megtalálni a ritmust.
Támogatják őt, hogy sikerrel járjon, és kiérdemeljen egy második kékben töltött évet – de nem csak az állandóságot kell megtalálnia, hanem fel kell zárkóznia Albonhoz képest, különösen a kvalifikáción, és fel kell kerülnie az eredményjelzőre.”

“Ha ez nem sikerül neki, akkor a helye veszélyben van. Mick Schumacher lenne a nyilvánvaló esélyes, miután tavaly rövid ideig tárgyalt a csapattal, és a Mercedes tartalékos szerepkörén keresztül tartotta a kezét, ahol nyilvánosan dicséretet kapott [Lewis] Hamiltontóé és [George] Russelltől a munkájáért.”

Schumacher Mercedes-kapcsolata lehet a legfőbb aduásza, ami lehetővé teheti számára, hogy 2024-ben visszatérjen a rajtrácsra.

A Mercedes főnöke, Toto Wolff örül a fiatal német szolgálatainak, de bevallása szerint jobban örülne, ha visszatérne az aktív szolgálatba az F1-ben. Az osztrák azonban elismerte, hogy valójában nagyon keveset tehet azért, hogy megkönnyítse Schumacher visszatérését.

“Bármennyire is tetszik a helyzet a csapat érdekében, a hét minden napján jobban szeretném, ha Mick beülne egy pilótafülkébe, és valóban versenyezne” – mondta Wolff a nyár elején.

“Még abban sem vagyok biztos, hogy meg tudjuk könnyíteni [az ülést], mert valahányszor csak elismerően beszélünk róla, valaki úgy érzi, hogy valami negatívumot kell mondania. Ahol csak tudok elismerően beszélni és dicsérni Micket, ott ezt teszem.”

“De végső soron minden csapat hatáskörébe tartozik, hogy döntsön a versenyzőiről, és nagyon tiszteletben tartom a csapatokkal kötött szerződéseket, amikor a mi junior versenyzőnket kell elvinni, akkor a tartalékos versenyzőnket kell elvinni, mert amikor a Williamsnél voltam, én is szerettem volna, hogy saját magam választhassak.”

“Úgy gondolom, hogy a csapatok kihagyják, hogy őszinte legyek.”

Releváns cikkek