Quantcast
Legfrissebb híreink
Két-három tizeddel lesz gyorsabb az Alfa Romeo
Fotó: Alfa Romeo F1 Team Skate
Formula 1

Két-három tizeddel lesz gyorsabb az Alfa Romeo

Az Alfa Romeo azt reméli, hogy Monzáig két-három tizedet javítanak a tempójukon.

Meggyőzően kezdte az évet az Alfa Romeo, azonban ahogy teltek a hónapok, egyre hátrébb estek. Mostanra a kilencedik helyen állnak a konstruktőrök között, mindössze 9 ponttal. A csapat egyértelműen gyengébben teljesít, mint 2022-ben, amikor hatodikként zárták az évet.

A csapat képviselője, – miután nincs hivatalos csapatfőnökük – Alessandro Alunni Bravi is megszólalt a témában.

“Nem tudjuk összehasonlítani a mostani szezont az előzővel. Tavaly hatodikak lettünk, ami a csapat történetének legjobb helyezése.”

“Kemény a csata, nagyon szoros a mezőny. Az Aston Martin nagyot lépett előre, és most az első három helyezésért harcolnak a konstruktőrök között.”

“Arra számítunk, hogy minden évvel nagyobb lesz a harc. A Forma-1-ben minden évben magasabbra tesszük a lécet technikai és befektetési téren. Ez egy folyamatos csata.”

A következő két hónapban két nagy fejlesztést hoz a csapat. Alunni reméli, hogy nagyban javulni fog a teljesítményük a fejlesztéseknek köszönhetően, hasonlóan a McLarenhez.

“Van már tervünk a szezonra. Nagy fejlesztéseket várunk Monzában, majd még egyet Suzukában. Szóval meg van a tervünk.”

“Amit látunk a fejlesztésekkel kapcsolatban, hogy nem elég egy tized javulás. Ezek nem kis fejlesztések, apró hozammal. Nekünk az kell, hogy két-három tizedet hozzon egy fejlesztés.”

“Ez nagy kihívás, de ha könnyű lenne, mindenki ezt csinálná.”

Nagyot lépett a Forma-1 a fenntarthatóság felé!

Releváns cikkek