Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Tsunoda: Én vagyok az, aki mindig büntetést kap
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Tsunoda: Én vagyok az, aki mindig büntetést kap

Yuki Tsunoda azt állítja, hogy többször kap büntetést, mint más F1-es versenyzők, miután a Holland Nagydíjon ismét kapott büntetést.

Az AlphaTauri versenyzője öt másodperces időbüntetést kapott, valamint két büntetőpontot a licencén, amiért összeütközött a Mercedes versenyzőjével, George Russellel a vasárnapi kaotikus zandvoorti futamon.

AlphaTauri és a Mercedes versenyzői összeakadtak, amikor az utóbbi az 1-es kanyar külső íven autózott.
A japán versenyző nem értett egyet a felügyelők ítéletével, és azt mondta, hogy keményebben bánnak vele, mint riválisaival.

“Úgy értem, ez a versenyzés. Nem éreztem, hogy agresszív lett volna. Nem hiszem, hogy a végén összeértünk volna. De én vagyok az, aki mindig büntetést kap.”

Döntésüket magyarázva a versenybírák megjegyezték, hogy Tsunoda hibázott.

“Russell megelőzte Tsunodát a fékezésnél, de Tsunoda úgy tűnt, hogy egy kicsit később fékezett. Tsunoda a piszkos belső íven volt, és mivel később fékezett, ezután alulkormányozta Russellt. A felügyelők megállapították, hogy Tsunoda volt túlnyomórészt hibás az ütközésért.”

Ez volt a második büntetés, amit a fiatal versenyző kapott a zandvoorti hétvége során, miután a kvalifikáción Lewis Hamilton blokkolásáért három rajthelyet kapott.

A japánt a Kanadai Nagydíj kvalifikációján hasonló szabálytalanságért büntették meg, míg a Spanyol Nagydíjon is kritizálta a bírákat egy büntetés miatt.

Gasly: Hihetetlen verseny volt

Slide Up
x

Releváns cikkek