Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc biztos abban, hogy a Ferrari helyesen döntött az időmérőn
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc biztos abban, hogy a Ferrari helyesen döntött az időmérőn

Charles Leclerc úgy véli, a Ferrari jól döntött, hogy nem teljesítette az utolsó kört a kvalifikáción, annak ellenére, hogy ez egy rajthelyébe került.

A kvalifikáció utolsó fázisában, Max Verstappen mögött a második helyen állt Charles Leclerc. Azonban a monacói az időmérő ége előtt két perccel elhagyta az autót, és a garázs kijárata felé vette az irányt, annak ellenére, hogy friss lágy gumik álltak volna még a rendelkezésére.

Míg Leclerc a boxban maradt, addig Sergio Pérez az utolsó körben javított az idején, így a Ferrari pilótája a harmadik helyre szorult vissza a rajtrácson. A Ferrari megerősítette, hogy a csapat úgy döntött, nem küldi ki Leclerc-et egy utolsó körre, hogy megspóroljanak egy szett friss gumit.

Leclerc elmondta, hogy a Ferrari versenytempója egy etap alatt nem olyan erős, mint a rivális Red Bullé és az Aston Martiné, viszont a friss gumik megtakarítása erősebb helyzetbe hozhatja őket a nagydíjra.

“Reálisnak kell lennünk. Ezek a srácok és az Aston Martin is nagyon-nagyon gyorsnak tűnnek a versenyen. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a Q3-ban hozott döntésünk alapján, hajlandóak vagyunk egy-két pozíciót veszíteni a rajtnál, de új gumikkal minden esélyt a mi oldalunkra helyezünk, ami biztos vagyok benne, hogy a helyes döntés. De majd holnap találkozunk.”

Leclerc közvetlenül az autóból való kiszállása után elmondta, hogy a Ferrari tempója a kvalifikáción meglepetés volt a csapat számára, és úgy gondolja, hogy esélye lehetett volna a pole pozíció megszerzésére.

“Hogy őszinte legyek, nem számítottam rá, hogy a tesztelés és a kicsit nehézkes szabadedzések után sikerül megtalálnunk ezt a tempót, ami elég a kvalifikációs körre. Ami nagyszerű volt. Azonban szem előtt kell tartanunk, hogy a futamon úgy tűnik, hogy egy kicsit hátul fogunk kullogni a Red Bullhoz képest.”

“Azt gondolom, hogy jobb helyzetben vagyunk, ha az új gumikkal a harmadik helyről indulunk, mintha a régiekkel az elsőről, nem tudom, hogy megszereztük volna-e a pole-t vagy sem, de közel lettünk volna ahhoz.”

Max Verstappen nyerte a bahreini időmérőt

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek