Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Stella: Nem elfogadható ahogy a McLaren pilóták magukat a csapat fölé helyezték
Fotó: McLaren
Formula 1

Stella: Nem elfogadható ahogy a McLaren pilóták magukat a csapat fölé helyezték

A McLaren F1-es főnöke, Andrea Stella figyelmeztette versenyzőit, hogy az Olasz Nagydíjon történt összetűzés után elfogadhatatlan az egymással való érintkezés.

Oscar Piastri megérintette csapattársa, Lando Norris autójának oldalát, amikor mélyen fékezett az első sikánba, miután egy megállást követően elhagyta a boxutcát.

“Soha, de soha nem szabadna, hogy két McLaren autó között érintkezés legyen” – mondta Stella.

“Volt érintkezés, ami nem illik bele abba, ahogy mi a McLarennél versenyzünk.”

Stella megerősítette, hogy a McLaren megvizsgálja, mi okozta az összeütközést.

“Csak felülvizsgáljuk a dolgokat, ahogyan minden technikai vagy a racionális versenyzéssel kapcsolatos dologgal tesszük. Ami fontos, hogy világos határok legyenek arra vonatkozóan, hogy mit tartasz elfogadhatónak, és mit nem tartasz elfogadhatónak.”

“Ez nem egy érzelmi dolog. Ahogy más dolgokkal is foglalkozol, úgy a versenyzéssel is hasonlóan jársz el. Ez teljesen egyértelmű, hogy minden versenyző számára van valami, ami nagyobb nála. Ez a csapat.”

“Felül kell vizsgálnom. Biztos vagyok benne, hogy még a versenyzők is kalibrálják magukat nekünk ebben a helyzetben. Mindig egy kicsit trükkös, amikor elhagyod a boxutcát, különösen a kemény gumikon. Minden bizonnyal Oscar próbálta megnézni, hova tudná magát úgy elhelyezni, hogy meg tudja tartani a pozícióját, de a hidegebb gumikon ez egy kicsit nehezebb lehetett, mint amire számított.”

“Szóval azt hiszem, abszolút arra következtethetünk, hogy ez csak egy kis hibás megítélés, tehát ez azt jelenti, hogy egyáltalán nincs probléma.”

Stella Ezután azt pedzegette, hogy talán a szerződés miatt volt egy kis nagyobb nyomás Piastrin.

“Ha a szerződést annak köszönhetjük, hogy nyomás volt az alulkormányzottság miatt és így, akkor van mit felülvizsgálnunk.

“Mert ez azt jelenti, hogy a versenyzők a saját maguk miatt kockáztatják a csapatot. Ez nem elfogadható.”

Az érintkezés ellenére Stella hangsúlyozta, hogy Norris és Piastri továbbra is szabadon versenyezhetnek egymással.

“Szabadon versenyezhetnek. Az én szerepem az, hogy elveket adjak nekik, és egy világos határt, amelyen belül versenyezhetnek. Ezt szeretnénk látni.”

“Ahogy ma még a Ferrarik is, biztos vagyok benne, hogy a Ferrari bokszfalán idegesek voltak, de jó látvány volt, versenyzést akarunk látni.”

“A mi szerepünk az, hogy a versenyzőknek egy világos határt adjunk, ezen belül a versenyzésnek meg kell történnie. Hogy hogyan maradnak a periméteren belül, azt nem nekünk kell megmondanunk, mert nem mi vagyunk a versenyzők.”

“Ez valójában a képességek tekintetében van, hogy azt mondjuk, ‘a gumik egy kicsit hidegek, talán több tartalékot kell hagynom’. Nem az én dolgom megmondani, hiszen nem én ülök az autóban. Egyszerűen csak meg kell érteniük, hogy nem szabad átlépni a határt.”

Hamilton bocsánatot kért Piastritól az ütközés miatt

Slide Up
x

Releváns cikkek