Quantcast
Legfrissebb híreink
Tsunoda: Három ülés kéne nekünk
Formula 1

Tsunoda: Három ülés kéne nekünk

A Japán Nagydíj előtt a figyelem Tsunoda jövőjére és a 2024-es AlphaTauri két, még meg nem erősített ülésére összpontosult.

Tsunoda Nyck de Vries mellett kezdte a szezont, amíg a hollandot lecserélték Daniel Ricciardóra a szezon közepén, ám a Zandvoortban szerzett sérülése megnyitotta a kaput a Red Bull tartalékos Liam Lawson előtt.

Lawson mindenkit lenyűgözött a három versenyhétvégén, amelyet Ricciardo távollétében AlphaTaurival töltött. Legutóbb Szingapúrban a kilencedik helyen futott be, ami kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy a három pilóta – Tsunodával együtt – hogyan fér majd be a csapat jövőbeli terveibe.

“Már elmondtam…Egyelőre nincs megerősítve, de hogy őszinte legyek, én sem tudom. Mindketten jó választások lennének.”

“Daniel határozottan több tapasztalattal rendelkezik, és sok visszajelzést mutatott. Szerintem nagyon jó, hogy ilyen határozottan tud több részletet elmondani az autó viselkedéséről, szerintem ez sokat segít a mérnököknek.”

“Úgy gondolom, hogy az, ahogyan beszél, és ahogy segíti a fejlesztési oldalt, szóval, ha a csapat jobban szeretné fejleszteni az autót, hogy versenyképes legyen, akkor talán Daniel a jó választás. De ugyanakkor, Liam, azt hiszem, az első két-három versenyen jó teljesítményt nyújtott, és valószínűleg még mindig fejlődik.”

“Ami a teljesítményt illeti… Nyilvánvalóan most végeztem Daniellel két versenyt, és valószínűleg nem az volt a legjobb idő AlphaTaurinak sem. És az utolsó két versenyen, amikor Liam valóban bejött az F1-be, az autó nagyon jó volt, Monzában és Szingapúrban.”

“Szerintem Liam érte el a legtöbb pontot, ő a kilencedik lett, én még soha nem volt (idén), úgyhogy itt abbahagyom. Liam és Daniel… Három ülés.”

Horner: Lawsonak a mélyvízben kell helytállnia

Releváns cikkek