Quantcast
Legfrissebb híreink
Russell kiváltságos helyzetben érzi magát Hamilton csapattársaként
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Russell kiváltságos helyzetben érzi magát Hamilton csapattársaként

George Russell azt mondta, hogy „kiváltságos helyzetben” van Lewis Hamilton csapattársaként.

Russell, a Mercedes egykori juniorpilótája a 2022-es szezon elején csatlakozott a Mercedeshez, és egyesítette erőit Hamiltonnal, aki hét bajnoki címéből hatot a csapatnál eltöltött évei alatt nyert meg.

Az első közös szezonjukban Russell a negyedik helyen végzett a bajnokságban Hamilton előtt. A párost 35 pont választotta el egymástól a tabellán, ráadásul Russell még egy versenyt is meg tudott nyerni.

“Kiváltságos helyzet ez, mert nem sok pilóta kap ilyen lehetőséget”- mondta Russell.

“Mindannyian hiszünk magunkban. Mindannyian hiszünk abban, hogy mi vagyunk a legjobbak, és mindannyian hiszünk abban, hogy ha megkapjuk az autót, bajnokságot nyerünk.”

“Nagyon, nagyon magabiztosan ülhetek itt, de azt mondhatom, hogy legalább öt pilóta van ezen a rajtrácson, akiket, ha a legjobb autóba ültetnék, megnyernék a bajnokságot. Nincs kétségem efelől. Számomra Lewis az egyik ilyen srác. Ha fej-fej mellett megyek vele hétről-hétre, az adja a mércét.”

“Azt hiszem, egész pályafutásom során még soha nem nyomtak úgy, mint az elmúlt másfél évben. Őszintén hiszek magamban, a csapat hisz bennem, és ez annak köszönhető, hogy Lewis csapattársa vagyok, és fent tudtam maradni.”

Russell a 2019-es Ausztrál Nagydíjon debütált a Williams színeiben, most pedig 100. versenyén indulhat az Amerikai Nagydíjon. A tavalyi Sao Paulóban aratott győzelme eddig az egyetlen győzelme, de Russellnek nincs kétsége, hogy eljön még az ő ideje.

“Tényleg úgy érzem, hogy még csak most kezdődik el nekem. Szerintem nagyon magas szinten teljesítek.”

“Nagyon elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, de elismerem, hogy fenn kell tartanom ezt, és készen kell állnom arra, amikor az autó megadja ezt a lehetőséget. De nincs kétségem afelől, hogy eljön az időm és a lehetőségem.”

“Utálom ezt mondani, de türelmes leszek és várok, sajnos ez a Forma-1 természete. Nem én vagyok az egyetlen pilóta jelenleg ebben a helyzetben van.”

Wolff: Frusztráló volt annyi pontot otthagyni

Releváns cikkek