Quantcast
Legfrissebb híreink
Hiába a sárga ruha, Verstappen a leggyorsabb – Olasz Nagydíj összefoglaló
Formula 1

Hiába a sárga ruha, Verstappen a leggyorsabb – Olasz Nagydíj összefoglaló

Folytatta a hihetetlen erődemonstrációját Max Verstappen, ő nyerte meg a 73. Olasz Nagydíjat Monzában. Hiába a pole pozíció Leclercnek és a 75. évforduló, a Ferrari ezen a hétvégén sem tudta legyőzni a holland versenyzőt.

SI202209110375 news | Rajtvonal Magazin
forrás: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Nagyon jól kapta el a rajtot Max Verstappen, ellenben Lando Norrissal, akit csak a lefulladásgátló mentett meg attól, hogy utolsóként forduljon be az első kanyarba. A 7. helyről induló Verstappen az első kör végén már harmadikként szelte át a célegyenest, az 5. körben már második volt.

Honfitársa, az újonc Nyck de Vries tartani tudta a pontszerző helyét egész verseny alatt. Ezzel élete első versenyén nem csak megverte Nicholas Latifit, de 2 pontot is szerzett, és ő lett a nap versenyzője is.

A 8. kör végén Sergio Péreznek ki kellett mennie kereket cserélni, mert valami eltömítette a fékhűtőjét és majdnem kigyulladt az első féktárcsája. Ez után utolsóként tért vissza a versenybe, de szépen zárkózott fel, és hatodikként ért célba.

Sajnos Sebastian Vettel nem tudta befejezni az utolsó Olasz Nagydíját, ugyanis a 11. körben megállt az autója, amivel virtuális biztonsági autós fázis vette kezdetét. Leclerc kiment kereket cserélni, hogy kihasználja a lecsökkent időveszteséget, de épp a kerékcsere közben indult újra a futam, ezért nem szerzett elég előnyt Verstappennel szemben.

A 32. körben még egy világbajnoktól búcsúztunk, Fernando Alonsonak is problémája támadt, viszont neki még sikerült kimennie a boxba, így nem zavart bele a versenybe. 10 körrel ez után a másik Aston Martinnak is ki kellett állnia.

FcYHxoZXgAE0gV2 | Rajtvonal Magazin
forrás: Aston Martin Twitter

Daniel Ricciardo szállította nekünk az izgalmat a végén – legalább is így tűnt. 6 körrel a vége előtt az ő autója is megállt, ráadásul a pálya szélén, így beküldték a biztonsági autót. Egy ideig volt rá esély, hogy az utolsó két kört már nem a biztonsági autó vezeti, de akkora kavarodás volt, hogy az utolsó kör végén tudták csak kihívni a safety car-t, ezáltal nem volt lehetőség már az előzésre, és Verstappen megszerezte élete 30. győzelmét.

Végeredmény:

FcYcvEaWYAEsake | Rajtvonal Magazin
forrás: F1 Twitter

 

 

Borítókép: Clive Mason/Getty Images/RB Content Pool | Scuderia Ferrari Multimedia

Releváns cikkek