Lance Stroll, az Aston Martin versenyzője kihagyta a tesztelést, miután Spanyolországban kerékpározás közben csuklósérülést szenvedett; kisebb műtéten esett át azóta, és a csapat bejelentése alapján versenyezni fog a nyitóhétvégén.

Stroll szerencsétlen balesete után kétségek merültek fel a részvételével kapcsolatban, mivel csuklósérülést szenvedett.

Elmondása szerint frusztráló volt, hogy nem vehetett részt a csapat tesztelésén, viszont keményen dolgozik azon, hogy visszatérhessen a pályára.

„Frusztráló volt, hogy nem lehettem ott bahreinben, és főleg azért, hogy kihagytam azt a három napot amíg tesztelhettem volna. Viszont a csapat és én is úgy gondoltuk, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha a rehabilitációmra fókuszálunk, tehát hogy, jól legyek a hétvégére, és az azt követő hosszú szezonra.”

2022 vs. 2023

Reklám

A továbiakban még elmondta, hogy hogyan esett meg vele a baleset, és hogy milyen célokkal indul neki az idei szezonnak.

"Ez egy szerencsétlen baleset volt, mivel leestem a biciklimről amikor egy kátyúba hajtottam, de szerencsére a sérülés nem volt jelentős, ezért egy kisebb műtét gyorsan megoldotta a problémát.
Azóta pedig keményen dolgozom a csapattal, hogy biztosítsam, hogy a hétvégi versenyre teljesen fitt legyek."

"Szeretném megköszönni a Forma-1-es közösségnek a támogatást, valamint a csapatnak, akik segítettek a felépülésemben. Most már készen állok arra, hogy lehajtsam a fejem és a hétvégén a versenyzésre koncentráljak - amit már nagyon várok."

Stroll felépülésén túl pedig Felipe Drugovich és Stoffel Vandoorne is a helyszínen marad az Aston Martin tartalékpilótájaként ezen a hétvégén, aminek a menetrendjét itt lehet elérni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Reklám

Forrás skysports.com