Quantcast
Vasseur: Arra számítottam, hogy a hétvégén nyomás alá fogjuk helyezni Maxot
Legfrissebb híreink
Vasseur: Arra számítottam, hogy a hétvégén nyomás alá fogjuk helyezni Maxot
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Vasseur: Arra számítottam, hogy a hétvégén nyomás alá fogjuk helyezni Maxot

A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur dicsérte a rivális Max Verstappent a rekordot jelentő 10. egymást követő nagydíjgyőzelmét követően.

Vasseur szerint a kétszeres világbajnok azon képessége, hogy minimalizálja a hibákat, kulcsfontosságú volt az elmúlt két szezonban elért sikereihez.
Elismerte, a Ferrari azt remélte, hogy a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon nyomás alá helyezve Verstappent hibára kényszerítheti, de ez nem bizonyult eredményesnek.

Carlos Sainz a verseny első 14 körét vezette, mielőtt Verstappen megelőzte. A Ferrari versenyzője maradt a legközelebbi riválisa, amíg a Red Bull-os Sergio Pérez hat körrel a vége előtt el nem ment mellette.

„Egy ilyen hétvége után azt lehet mondani, hogy nem vagyunk olyan messze, hogy talán a tempó tekintetében a hétvége során egy-két tized [volt a különbség], ahhoz, hogy az élen maradjunk” – mondta Vasseur.

„De ez van, még mindig elöl vannak, és ők [a Red Bull], a legtöbben, nem hibáznak. Legalábbis ezen a hétvégén arra számítottam, hogy ha Maxot nyomás alá helyezzük vagy harcba keverjük, akkor hibázhat, de ezen a hétvégén megint nem ez volt a helyzet.”

Bár Verstappen a múlt hétvégén nem bakizott, Vasseur reméli, hogy a jövőben ismét nyomás alá tudja helyezni.

Reklám

„Próbáljuk meg újra. Maradjunk közel a két Red Bullhoz, és ez lesz a legjobb módja annak, hogy harcoljunk, és talán egy kicsit nagyobb nyomás alá helyezzük őket.

„Azt hiszem, ami lenyűgöző – az biztos, hogy mindig megvan a tempójuk, Monzától Monacóig, a pálya minden aspektusát le lehet fedni, ami teljesítettek és ez lenyűgöző. De a leglenyűgözőbb számomra az, hogy Max, ez nem csak az elmúlt 10 futamról szól, hanem az elmúlt két évről. Azt mondanám, hogy egyetlen hibát sem követett el a futamokon.”

„Biztosan könnyebb nem hibázni, ha van egy kis előnyöd a többiekkel szemben. De még ilyen körülmények között [Monzában] is nagyon jól tudta kezelni a helyzetet, némi nyomást gyakorolt Carlosra, de soha nem túl nagyot, és aztán nem kockáztatott.”

„Tudta, hogy tempókülönbség van. Meg volt győződve arról, szerintem ahogy Checo is tette az első hétvégén [Bahreinben], hogy ha az első stint alatt nem megy, akkor a bokszkiállás környékén.”

Ez az értékelés helyesnek bizonyult, mivel Verstappen végül néhány körrel mindkettőjük bokszkiállása előtt megelőzte Sainzot.

Reklám

A Red Bull a múlt hétvégén is meghosszabbította az egymást követő győzelmek rekordját. Christian Horner csapatfőnök szerint a hibák elkerülése volt a kulcs ehhez.

„Mindig a csúcson kell maradnod” – mondta Horner. „És számomra eddig ez a legfigyelemreméltóbb eredmény idén, hogy nem ejtettük el a labdát. Sikerült hihetetlenül magas szinten működnünk. És ez olyasmi, amire még nem volt példa.”

Horner: Egyszer megvernek minket

Releváns cikkek