Quantcast
Legfrissebb híreink
A Mercedes nem hezitálna, ha egy rivális autójáról kéne másolnia
Formula 1

A Mercedes nem hezitálna, ha egy rivális autójáról kéne másolnia

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Mercedes habozás nélkül lemásolná a riválisaik alkatrészeit, de a forradalom ilyen téren nem szükséges.

Esztétikai szempontból a Mercedes W14-ese várhatóan nem tér el a tavalyi szezon ezüst nyilától, de a karosszéria alatt nagy változtatások várhatóak, hogy segítsenek a csapatnak megoldani többek között a krónikus “delfinezős” problémákat, amelyek súlyosan érintették a csapatot a 2022-es idény során.
Még mindig nem világos, hogy a Mercedes megőrzi-e a feltűnő “oldaldoboz nélküli” koncepciót, amely a tavalyi gépet jellemezte. Azonban Wolff gondoskodott arról, hogy a csapat mérnökei ne hajtsanak végre jelentős változásokat a 2023-as autójuk tervezésében.

“A forradalmi változtatások nem szükségesek, ha érted, hogy hol kezdjed. Általánosságban véve a lényeg az, hogy a stabilitás és a védett körülmények nagy mértékben számítanak a Forma 1-ben. Ezek mindenképpen az erősségeink, hiszen ezek segítettek abban, hogy gyorsabban tanuljunk a tavalyi idény során,” – mondta Toto Wolff a német Auto Motor und Sport számára.

Az osztrák szakember szerint már találtak olyan fejlesztési irányokat, amelyek felé nem terveznek elindulni, hiszen azok nem működnek.

“Szerintem már találtunk olyan irányokat, amik nem működnek, de meg kell változtatnunk őket. Volt egy beszélgetésünk az egyik részvényesünkkel, ahol megkérdezték, hogy megváltoztatjuk a jelenlegi koncepciónkat. A válaszom erre az volt, hogy mit jelent a koncepció?”

“Ez valami olyan, ami külső szemmel látható, mint például a keskeny, vagy a széles oldaldobozok? Vagy a koncepció különbségeket jelent az architektúrában, a súlyeloszlásban, az aerodinamikai részeken? Más szavakkal ez nem látható. Nincs semmilyen szent tervünk és kíméletlenül megkérdőjelezünk mindent.” – derül ki a F1i alapján.

Reklám

Mercedes

A Red Bull RB18-asa osztály első volt a 2022-es szezont tekintve. S ahogy azt az azt megelőző években, a Mercedes mindig is vezető szerepet töltött be az autó dizájnja terén, de ha a mérnökök észrevesznek egy olyan koncepciót, amelyet érdemes lemásolni, akkor azt nem haboznak majd megtenni.

“Ha valami olyasmit kellene csinálnunk, ami úgy néz ki, mint egy másik autó, kétségkívül megtennénk. Jelenleg minden a karosszéria alatt zajló munkálatok irányába megy. Ez remélhetőleg hozzájárulhat ahhoz, hogy teljesítményünk ismét jobb legyen.”

 

 

Borítókép/képforrás: Instagram, @Mercedesamgf1
Forrás: Auto Motor und Sport, F1i

Releváns cikkek