Quantcast
Legfrissebb híreink
Wolff és Hamilton azonosította, hogy hol ért el kiemelkedő különbséget a Ferrari a Mercedesszel szemben
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff és Hamilton azonosította, hogy hol ért el kiemelkedő különbséget a Ferrari a Mercedesszel szemben

A Mercedes nem volt az ellenfele a Ferrarinak a pénteki az Azerbajdzsáni kvalifikáción, de Toto Wolff szerint nem arról volt szó, hogy a Mercedes az egész körön időt veszített volna.

Miközben a Ferrari úgy döntött, hogy nem hoz magával jelentős fejlesztéseket Bakuba. Amikor a Forma-1 az áprilisi szünet után újraindult, és a korai domináns erő, a Red Bull is hozott néhány finomítást, ez azt jelentette, hogy ha valamelyik csapat veszíteni fog, az leginkább a Ferrari lehetett.

Ám ennek az ellenkezője bizonyult igaznak, Charles Leclerc sokkoló módon megszerezte magának és a Ferrarinak a szezon első pole pozícióját, míg a Mercedes éllovasa, Lewis Hamilton majdnem egy másodperccel maradt el a tempótól. Tekintettel arra, hogy Hamilton legutóbb az Ausztrál Nagydíjon a második helyen végzett, ami a Mercedes eddigi legeredményesebb szereplése volt a szezonban, ez az újabb visszaesés kissé zavarba ejtő volt a csapatfőnök számára.

“Zavaróak az idők, de küzdünk. Apró a különbség az első három mögött, szóval a legjobbat kell kihoznunk belőle” – ismerte el Wolff.

Viszont ahelyett, hogy a Mercedes a Ferrari és a Red Bull-os Max Verstappen mögött futott volna végig a körön, Wolff kifejtette, hogy valójában a kár nagy része a középső szektorban keletkezett, ahol a Ferrari egyszerűen kiemelkedő.
Wolff ezután máris Imola felé fordítja figyelmét, amely két állomással később lesz az idei naptárban, ahol ígérete szerint a W14 elrendezése megváltozik, mivel a Mercedes igyekszik visszaszerezni a helyét.

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes idővesztesége az egyenesekben, vagy az alacsony leszorítóerő-arányú beállítások miatt következik-e be, Wolff így válaszolt.

Reklám

“Még azt sem lehet mondani, hogy három kanyarban veszítünk. Az első két kanyarban, majd a végén eléggé partiban vagyunk Leclerc-kel és Verstappennel, de a középső szektorban a Ferrarik kiemelkedőek. Szerintem jó helyen vagyunk, csak általában az autó nem stabil a pilóták számára, és nincs elég terhelése.”

“Nem tettünk semmilyen fejlesztést az autóra, az majd Imolára jön, szóval csak a legjobbat kell kihoznunk ebből a csomagból.”

Toto Wolff, Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

Hamilton elismerte, hogy a Red Bull fölényének ez az aspektusa váratlan volt.

“Nem igazán tudtam, mire számíthatok ezen a hétvégén. Tudtam, hogy a Red Bullok különösen gyorsak lesznek. Nem gondoltam, hogy az egyenesekben ekkora lesz a lemaradásunk.”

Azonban ez az adat jó mutató arra, hogy a Mercedesnek hol kell javulnia, mondta Hamilton.

Reklám

“Lassabbak vagyunk az egyenesekben, aztán a középső szektorban is lassabbak vagyunk. Szóval sok munkánk van még, hogy ezt kijavítsuk az autón.”

Hamilton hozzátette, a W14-es jelenleg még mindig nem a legkönnyebb vezetni. Azonban úgy véli, képes lehetett volna megelőzni Carlos Sainzt a negyedik helyért. A párost kevesebb mint két tizedmásodperc választotta el egymástól.

“Csak az időzítésen és a ritmusra való ráhangolódáson múlik. Tényleg mindent beleadni nem könnyű a pályán. A Q2-ben küszködtem, több tempóm volt, csak nem jött össze az utolsó kör. A Q3-as első futamom egy igazán édes, édes kör volt. Sajnos egyszerűen nem voltam képes erre, csak egy kicsivel több időre lett volna szükségem, hogy elkapjak egy Ferrarit.”

Azonban kételkedik abban, hogy a holnapi sprintidőmérő és futam előtt sok lehetőség lesz az autó javítására.

“Nem tudunk változtatni az autón. Szóval, ha ez a tempónk, akkor holnap talán egy kicsit többet tudok kihozni belőle, ha ma este tudunk tanulni. Ez mindenképpen jó pozíció a vasárnapi rajthoz. Természetesen ez nem az a pozíció, amit csapatként szeretnénk. Mi azért vagyunk, hogy nyerjünk. Itt mindenki a győzelemre törekszik, és mindenki olyan keményen dolgozik, amennyire csak tud. Ezen a hétvégén még nem volt javulásunk, de dolgozunk rajta, ami remélhetőleg egy kicsit közelebb visz minket a csatához.”

Reklám

A Mercedesnek szombaton egy újabb, bár, rövidebb kvalifikáción kell átvergődnie az idei év első sprintfutamán, ahol a Mercedes egy erősebb sprint futamgyőzelemmel szeretne reményt adni magának a vasárnapi Azerbajdzsáni Nagydíjra.

Hamilton szerint nincs hatással a jövőjére a Leclercről és a Mercedesről szóló pletyka

Forrás: planetf1.com racefans.net  

 

Releváns cikkek