Quantcast
Legfrissebb híreink
Hamilton már korábban tudta, hogy valami nincs rendben a W14-gyel
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton már korábban tudta, hogy valami nincs rendben a W14-gyel

Lewis Hamilton azt mondja, már akkor rájött, hogy valami a W14-es Mercedessel nem lesz rendben, mikor először meglátta.

A hétszeres világbajnok bevallotta, kicsit sem volt elégedett csapata döntésével, ugyanis ők egy teljesen más irányba indultak el az autóval, Hamilton figyelmeztetése ellenére. Amíg a közeli riválisok szinte új konstrukciókkal rukkoltak elő a 23′-as szezonra, addig a Mercedes az elképzeléseinél maradva, ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, rendkívül lekeskenyített oldaldobozokkal.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj sajtókonferenciáján a brit elmondta, a csapata nem várta magát egyből az élmezőnybe, de nem ekkora hátrányban reménykedtek. Hozzátette, szerinte rossz az irány az idei autóval és a lemaradásuk aránya egy hatalmas csalódás mind a csapat, mind a szurkolók számára.

“A megjegyzések, amiket szívesen hallanék [a csapattól], hogy valószínűleg nem leszünk egyből az élen, de ott körül kéne lennünk. Szóval egy kisebb sokként ért, mikor rájöttem, hogy most nem ez a lényeg.”

Hamilton bevallotta, egyből rossz előérzetei voltak a W14-essel kapcsolatban, mihelyst meglátta azt.

“Tudtam, hogy nem vagyunk jó helyen már akkor, amikor először megláttam, még mindig teljesen máshogy nézett ki, mint a rivális csapatóké. Ez mindig egy idegörlő pillanat számunkra, de jól nézett ki egy ideig – természetesen tetszett a színe, de őszintén nem érdekel, ha gyors a kocsi. Remélhetőleg egy nyerő autóvá majd tudjuk tenni” – tette hozzá.

Reklám
Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

“Persze mindig vannak olyan időszakok, mikor nem értesz egyet pár emberrel a csapatból. A fontos az, hogy továbbra is kommunikáljunk. Még mindig száz százalékos a hitem a csapatban, ez a családom, és már régóta vagyok itt. Nem tervezek máshová menni.” – folytatta a Mercedes pilótája.

Azonban hozzátette, mindegyikőjüknek “kell egy pofon”, miután realizálták, milyen messze estek vissza a tavaly még riválisoknak mondható csapatoktól.

“Minden a részletekben rejlik, láttuk, hogyan nyer teljesítményt a többi csapat, és most már nekünk is merész döntéseket kell hoznunk ahhoz, hogy csökkentsük a hátrányunkat ( a Red Bullal szemben). Valószínűleg idén nagyon el fognak menni, ha csak a Ferrari meg nem szorongatja őket, meglátjuk.”

Hamilton egész nyilatkozatát összegezve, a Mercedes fasírtban van, de már látják a fényt az alagút végén. Vajon képesek lesznek az élre visszatérni?

Wolff: Egy újabb rossz start nem fogja eltántorítani Lewist

Reklám

Forrás: Racefans.net  

Releváns cikkek