Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Pérez: Több tisztelet van közöttem és Max között, mint azt gondoljátok
Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez: Több tisztelet van közöttem és Max között, mint azt gondoljátok

Sergio Pérez azt állítja, több tisztelet van közte és a Red Bull-s Forma-1-es csapattársa, Max Verstappen között, mint azt a külvilág hiszi.

Pérezt tökéletes csapatjátékosként üdvözölte a csapat 2021-es szezon során, többek között a vitatott Abu-Dzabi szezonzárón Lewis Hamilton ellen nyújtott határozott védekezésével.
Ám ahogy a mexikói 2022-ben egyre versenyképesebb lett Verstappenhez képest, a belső harc kiéleződött. Ez abban csúcsosodott ki, hogy Verstappen egy korábbi nézeteltérésük miatt nem volt hajlandó követni a csapat utasításait és segíteni Péreznek Brazíliában, amire Pérez annyit válaszolt, hogy ez az eset megmutatja, hogy ki is ő [Verstappen] valójában.

A Red Bull által lekicsinyelt incidens akkoriban nagy port kavart, és táplálta azokat a feltételezéseket, hogy Pérez és Verstappen nem jönnek ki különösebben jól egymással.
Ausztráliában azonban Pérez azt állította, hogy több a kölcsönös tisztelet közte és a holland között, mint azt az emberek gondolnák.

“Én is azért vagyok itt, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból [de] hogy őszinte legyek, sokkal jobban tiszteljük egymást, mint azt az emberek odakint gondolnák. Odabent nagyszerű a légkör a csapattal, nagyon nagy a tisztelet egymás között a csapatban az összes mérnökkel az ő oldalukról és az én oldalamról.”

“Azt hiszem, mindketten elég érettek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, mi a helyes és mi a helytelen. Amíg ez így van, addig nem várom, hogy bármi is változzon.”

Mivel a Red Bull mérföldekkel a konkurencia előtt jár 2023-ban, Verstappen és Pérez egymás egyetlen riválisai. Pérez szerint az RB19-ben újonnan megtalált állandósága nagy előny, de elismerte, hogy neki is el kell kezdenie legyőzni Verstappent, aki a “legnehezebben legyőzhető pilóta”.

Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Robert Cianflone/Getty Images/Red Bull Content Pool

Verstappen 2023 első három futamából kettőt megnyert, Pérez pedig a fennmaradó, Szaúd-Arábiai versenyt nyerte meg, miután Verstappen a 15. helyről rajtolhatott csak.

“Természetesen, ha meg akarom nyerni a bajnokságot, hétvégéről hétvégére meg kell vernem Maxot, és ezt az állandósági szintet meg kell tartanom az egész szezonban. Minden az idei szezon állandóságáról szól. Megnyerhetsz 15 futamot, de ha a többi versenyen csak buksz, kiállásaid vannak és így tovább, az nem elég. Csak el kell érni azt a szintet az állandóságban, és futamról futamra haladni.

“Kétségtelen, hogy nincs még egy olyan formában lévő versenyző, mint Max. A csapattal és az autóval együtt egyértelműen ő a legnehezebben legyőzhető versenyző. A maximumot kell majd kihoznom magamból, hogy minden egyes hétvégén a legjobb formámat hozzam.”

Russell: A Red Bull visszafogja az autóját, nehogy az FIA jobban megvizsgálja

Forrás: motosport.com Global  

 

Slide Up
x

Releváns cikkek