Quantcast
Alonso és Leclerc örömmel venné, ha a Spanyol Nagydíj Madridba költözne
Legfrissebb híreink
Alonso és Leclerc örömmel venné, ha a Spanyol Nagydíj Madridba költözne
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso és Leclerc örömmel venné, ha a Spanyol Nagydíj Madridba költözne

Charles Leclerc és Fernando Alonso azt mondják, hogy nyitottak arra, hogy Madridban egy újabb utcai pálya csatlakozzon a Forma-1-es naptárhoz.

A hétvégén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjnak 2026-ig a barcelonai Circuit de Catalunya ad otthont. Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali azonban a hírek szerint találkozott madridi tisztviselőkkel, hogy megvizsgálják, hogy a spanyol fővárosban egy utcai pálya megfelelő lehetőség lenne-e Barcelona helyettesítésére.
A Circuit de Catalunya csak a második állandó pálya, amelyet az F1 a 2023-as szezon első hét versenyhétvégéjén eddig meglátogatott, miután Imolában az árvíz miatt törölték a nyitó futamot. A

A Marca májusi eleji beszámolója szerint José Luis Martínez-Almeida, Madrid polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a tárgyalások arról, hogy a spanyol főváros rendezzen Forma-1-es futamot, meglehetősen jól haladnak. Ennél többet azonban nem árultak el.
Azt mondta, hogy a Forma-1 egyike a nagy eseményeknek, és a városokat azon mérik, hogy mennyire képesek nagy eseményeket vonzani. Hangsúlyozta, hogy a tárgyalások már hónapok óta folynak a vásár- és kiállítási helyszín, az IFEMA által. Úgy tudni, hogy a telephelyek köré egy városias elrendezés jöhetne létre.

A Twitteren találgatások indultak azzal kapcsolatban, hogy hogyan nézhetne ki a pálya, a Revelo nevű sportoldal pedig egy lehetséges pálya elrendezését készítette el. Ez csak egy jóslat és hivatalos képanyag vagy bejelentés még nem jelent meg.

A Ferrari versenyzője, Leclerc azonban azt mondja, örömmel fogadná, ha Barcelona helyett egy másik utcai pálya csatlakozna a bajnoksághoz.

„Ez egy olyan helyszín, amit mindannyian jól ismerünk versenyzőként, szóval furcsa lenne, ha nem jönnénk ide. Én személy szerint imádom az utcai pályákat. Azt hiszem, már csak az érzés, amit az ember kap tőle, nagyon-nagyon különleges. Szóval Madrid is nagyon jó lenne.”

Reklám

Alonso, aki kétszer nyert hazai futamot Barcelonában és egyszer a rövid életű valenciai utcai pályán, kedveli az ötletet, hogy a jövőben Madridban versenyezzen – ha addigra még a Forma-1-ben lesz.

„Tényleg nem tudom, hogy mik a tervek. Ez egy Formula 1-es döntés lesz, hogy Madrid versenyben van-e vagy sem. Örülök, ha Barcelonában versenyezhetek, örülök, ha Madridban versenyezhetek – ha 2026-ban még itt leszek. Ha nem leszek itt, akkor a tévében fogom nézni, és ez nem sokat változtat.”

Arra a kérdésre, hogy túl sok-e az utcai pálya a Forma-1-ben, Alonso azt válaszolta, hogy jó, ha van néhány, de nem túl sok.

„Azt hiszem, ha egy hagyományos pályára jössz, az is jó, ha péntektől vasárnapig egy egységes pálya van. A nap végén a régión múlik, hogy örömmel adnak-e otthont a futamnak vagy sem. Barcelonában volt már fel és alá – néha pozitívan állnak a verseny megrendezéséhez, néha pedig nem akarják a versenyt. Tehát ha nem akarják a versenyt, akkor nagyon könnyű dolguk van, mert egy másik régió szívesen megrendezné.”

Valtteri Bottas szerint a Spanyol Nagydíj helyszínének megváltoztatása csak akkor érné meg, ha valami jobbat találnának ki Madridban, mint az aktuális.

Reklám

„Ez nem olyan, mintha beleszólásunk lenne a dolgokba. Szóval oda megyünk, ahova az F1 megy, és ott versenyzünk” – mondta Bottas.

Így néz ki az idei, 2023-as Spanyol Nagydíj menetrendje

Forrás: racefans.net wtf1.com  

 

Releváns cikkek