Quantcast
Legfrissebb híreink
Horner: Pérez elbizonytalanodott a Q2-ben
Fotó: Pretty/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: Pérez elbizonytalanodott a Q2-ben

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner szerint Sergio Pérez bizonytalansága vezetett oda, hogy már a kvalifikáció második szakaszában kiesett a mexikói.

Az egy héttel ezelőtt Monacói Nagydíj időmérőjén Pérez hasonló hibát ejtett, amikor a Q1 során falnak csapta az autót. Ez ismét megtörtént, bár, Barcelonában a kavicságyba vitte csak ki, azonban a Q2-ből már nem tudott kitörni és a 11. helyen végzett a kvalifikáció során, 10 hellyel hátrébb, mint Max Verstappen.

“Szerintem az a megingás a Q2-ben bizonytalanná tette őt egy kissé” – mondta Horner.

“Ez egy ilyen nap volt. Így a 11. hely holnap egy nagyobb munkát ad majd neki.”

Azonban Horner emlékeztetett, hogy Pérez képes akár ennek a hátránynak a visszafordítására is a verseny során.

“Tudjuk, hogy egy jó versenyző, csak kicsit jobban le kell hajtania a fejét, és reméljük, hogy jó stratégiával és haladással [előrébb lépünk]” Szerintem stratégiai szempontból ez egy igazán szórakoztató, hogy ki milyen stratégiát választ, hogy ki milyen gumit választ a nagydíj előtt.”

“Szerintem erről fog szólni [a verseny], minden a gumik kopásáról és persze az esőről fog szólni.”

Pérez azt reméli, hogy a pálya új nyomvonala könnyebb előrehaladást fog eredményezni számára.

“Szerintem az 5. kanyar [volt a legnehezebb]. Amikor egyszer elvesztettem, a gumik már annyira melegek voltak, hogy már nem tudtam őket visszavinni a normális hőfokra, amivel nem volt meg megfelelő tapadásom az utolsó körre, ami egy szégyen volt.”

“A körülmények nagyon trükkösek, és eldobtam az ötösben. Nehéz volt, mindent össze kellett rakni, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön.”

Horner ragaszkodott ahhoz, hogy nincs különbség a két RB19-es potenciálja között, annak ellenére, hogy Pérez jobban küzdött, mint csapattársa, a pole-ból induló Max Verstappen.

“Szerintem a gumik kulcsfontosságúak. Megnéztünk minden aerodinamikai adatot a Q1 után. Szóval a gyárban megnézték az elemzést, hogy a két autó egyenlő leszorító erőt generál-e, és hasonlóak voltak [az eredmények].”

Verstappené a pole a szezon második pályarekordjával!

Forrás: motosport.com Global  

Releváns cikkek