Quantcast
Legfrissebb híreink
Hamilton: Verstappen megdöntheti a győzelmi rekordomat, de dolgozom azon, hogy lelassítsam őt
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Verstappen megdöntheti a győzelmi rekordomat, de dolgozom azon, hogy lelassítsam őt

Lewis Hamilton szerint Max Verstappen a jövőben abszolút megdöntheti a 103 Forma-1-es futamgyőzelemmel felállított rekordját.

A Mercedes versenyzője legutóbb a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon aratott győzelmet.
Verstappen pedig a két héttel ezelőtti Spanyol Nagydíjon szerezte meg 40. győzelmét.
A 25 éves hollandnak legalább 2028-ig van szerződése a Red Bullnál. Arra a kérdésre, hogy Verstappen lehet-e a következő pilóta, aki a legtöbb győzelem rekordját tartja, Hamilton igen egyet értő választ adott.

“Nagyon hosszú karrier áll még előtte, szóval abszolút. Végső soron a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, és neki egy csodálatos csapata van.”

A Mercedes tavaly év eleje óta mindössze egyetlen győzelmet szerzett – George Russell tavaly novemberi, interlagosi diadalát. Hamilton szerint a Mercedesnek keményebben kell dolgoznia, hogy megpróbálja tovább bővíteni a győzelmi rekordját.

“Remélem, hogy lesz néhány, legalábbis a pályafutásom utolsó időszakában, remélem, hogy lesz még néhány szoros versenyünk.”

Ha Verstappen megnyeri a vasárnapi Kanadai Nagydíjat, akkor beéri Ayrton Senna 41 győzelmét, ami az ötödik legtöbb győzelem minden pilóta közül. Hamilton 2017-ben ezen a futamon egy olyan sisakot kapott ajándékba, amelyet Senna használt, amikor egyenlítette ki gyermekkori példaképe korábbi rekordját, a 65 pole pozíciót.

“Nagyon szürreális volt. Ötévesen, apámmal együtt néztük, az volt az álmom, hogy olyan legyek, mint Ayrton. Aztán az álom az volt, hogy bekerüljek a Forma-1-be, és olyasmit csináljak, mint ő. Aztán rájönni, hogy az eredmények tekintetében megegyezel vagy egyenlők vagyunk – végső soron igazságtalan, mert sokkal több verseny van a mi időnkben, mint volt akkoriban. De ettől függetlenül ez egy igazi megtiszteltetés.”

“Adtak nekem egy replika sisakot vagy valami ilyesmit, szóval ez nagyon király volt. Max elképesztő munkát végez, olyan hihetetlen karrierje volt eddig, és biztos, hogy ezt még túl fogja szárnyalni. Azon dolgozom, hogy az autót oda hozzam, ahol lennie kell, hogy le tudjuk lassítani őt.”

“Amikor kisgyerek voltam, soha nem gondoltam volna, hogy benne leszek ebben a listában. Szóval számomra ez mindenképpen egy elképesztő eredmény, az biztos. De nem lehet összehasonlítani, ez az egy dolog” – emlékezett vissza Hamilton.

Verstappen szerint Hamilton rekordját, aminek még a felénél sem tart, nagyon nehéz lesz megdönteni.

“Nyilvánvalóan hosszú ideig kell a megfelelő autóban lenni, és nem tudjuk, hogy ez megvan-e. Ez sem olyasmi, amire valaha is figyeltem. Csak sodródom az árral és élvezem a pillanatot.”

A Red Bull idén minden futamot megnyert. Verstappen azt mondta, hogy jelenleg nem gondolkodik ezen, mint lehetőségen.

“Ha azt nézzük, hogyan teljesítünk most, akkor igen [lehetne], de ez szerintem nagyon irreális, mert mindig lesznek dolgok, amik rosszul fognak alakulni a szezonban, amiket talán néha nem tudsz befolyásolni. Szóval nem hiszem, hogy ez lehetséges. Ha reálisan nézzük, hogy jelenleg milyen gyors az autó, akkor igen, az.”

“Már a tavalyi év is elég őrült volt a 15 győzelemmel” – tette hozzá. “De amíg megnyerem a bajnokságot, addig ez a legfontosabb.”

Rosberg: Verstappen a Hamiltonnal való párharc utána kezdett a visszavonuláson gondolkozni

Forrás: racefans.net  

Releváns cikkek