Quantcast
Legfrissebb híreink
Ezeket tanácsolja Verstappen a nyomás alatt lévő De Vriesnek
Formula 1

Ezeket tanácsolja Verstappen a nyomás alatt lévő De Vriesnek

Max Verstappen néhány tanáccsal látta el honfitársát, az AlphaTaurinál versenyző Nyck de Vriest.

Nem könnyű az újoncok élete a Forma-1-ben, ezt Franz Tost is megerősítette néhány napja. Nyck de Vries hatalmas elvárások közepette kezdhette az első szezonját, de egyelőre nem sok vált be a hozzá fűzött reményekből, ő az egyik a két versenyzőből, aki nem szerzett pontot – a másik Logan Sargeant. Ezzel együtt, De Vriesnek több balesetben része volt az elmúlt versenyek alatt. Miamiban Lando Norrisnak ment neki, Bakuban meg a falnak.

Több spekuláció is megindult ennek hatására. Egyesek még De Vries kirúgását is meglengették, persze bármilyen kézzel fogható alap nélkül.

Max Verstappen szerint De Vriesnek csak egy jó eredmény kell, hogy megjöjjön az önbizalma.

“Szerintem mindannyian tudjuk, hogy az autóversenyzés ilyen. Teljesítened kell, a legjobb módon, ahogy csak tudod. Nem is erőltetheted a dolgokat, ez arról szól, hogyan tudsz együtt dolgozni a csapatoddal, és hogy szerzel tapasztalatot.”

“A nap végén nem számít, mit mondanak mások. Az számít, hogy te mit tudsz tanulni a hétvégékből és a hibáidból. Hogy hogyan tudod kihozni a legtöbbet az autódból, hogyan legyél magabiztosabb.”

“Csak beszéljen a mérnökeivel, mit csinálhatnak jobban, min lehetne dolgozni, és lesz az a pont, ahol a dolgok egy kicsit jobban mennek majd. Ha lesz egy jó eredménye, az lehet egy másikhoz vezet majd, és jobban fogja magát érezni az autóban.”

“Sok mindennek össze kell jönnie a nap végén. Ne stresszelje magát emiatt, csak dolgozzon keményen együtt azokkal az emberekkel, akik valóban képesek változtatni és befolyásolni a teljesítményét.”

Franz Tost: Nagyon nehéz az újoncoknak az F1-ben

Forrás: f1.com  

Releváns cikkek