Quantcast
Lewis Hamiltont zavarba hozta a Mercedest kilökő Williams
Legfrissebb híreink
Lewis Hamiltont zavarba hozta a Mercedest kilökő Williams
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Lewis Hamiltont zavarba hozta a Mercedest kilökő Williams

A hétszeres világbajnokot kissé zavarba hozta az elmúlt években gyengélkedő, de most a Mercedest Q2-ből kilökő Williams teljesítménye.

Lewis Hamilton már a Q2-ben kiesett a kvalifikáción, és a 13. helyről indul majd a Holland Nagydíjon, miután zavarba jött Sargeant sikerének a hatására, amikor a Williams versenyzője a 10. helyet csípte meg a Q2 során. A Mercedes egész évben küszködött, és úgy tűnik, hogy a gondjaik nem fognak egyhamar javulni.

Hamilton attól tart, hogy a futam során nehezen tud majd a pontszerző helyekért küzdeni.

„Két gyors kört mentem a végén, majd a gumik túlmelegedtek, így nem tudtam javítani az utolsó körben.”

„Ugyanazt az autót kaptam, mint a kvalifikáción, ami nem volt igazán jó. Remélhetőleg, ha az autó egy kicsit nehezebb lesz, akkor előrébb tudok majd lépni, de ezen a pályán nem könnyű előrébb lépni. Holnap egy új nap lesz, és mindent beleadok majd.”

„Hűha, egyszerűen nem ment utolsó kört. Vissza kell majd néznünk, hogy mi történt, de még az első szektor sem volt meg. Ez volt a Q2 nagy felfordulása. De mindkét Williams a Q3-ban van!”

Reklám

Hamilton erős edzést tartott pénteken, a negyedik leggyorsabb köridőt autózta. A brit pedig nagyon optimistán vágott neki a kvalifikációnak.

„Nagyszerű volt. Olyan izgatottan ébredtem ma reggel, hogy beülhetek az autóba. Az első szabadedzés nagyon jó volt számunkra, az autók már az elejétől fogva jól mentek. Nagyszerű munka mindenki részéről a gyárban. Az első edzésről átvittünk néhány változtatást a másodikra, de az nem volt olyan jó, de jó adatokkal rendelkezünk.”

Mindeközben a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nagy hatással volt Hamilton hozzáállására, miközben az Ezüstnyilak próbálják megtalálni a megoldást.

„Nagyszerű volt. Szuperül támogatott, amikor a csapatnak szüksége volt rá, és ez a dinamika mindkét irányba működik.”

„Amikor mentálisan nem remekelt az autóval kapcsolatban, mi megpróbáltuk támogatni őt, és amikor láthattuk, hogy amikor a mérnökök nem tudták, hogy mi legyen a következő lépés a pályán a versenyhétvégén, akkor ő volt az, aki mindenkit felvidított, és a megfelelő hozzáállást hozta versenyzőként.” – mondta Wolff.

Reklám

Horner: Lawsonak a mélyvízben kell helytállnia

Releváns cikkek