Quantcast
Legfrissebb híreink
FIA: Egyik csapat sem lépte át a költséghatárt
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

FIA: Egyik csapat sem lépte át a költséghatárt

Örömteli hír érkezett az, mind a 10 csapat költséghatáron belül dolgozott 2022-ben.

A költségsapkát még 2021-ben vezették be a Forma-1-ben, hogy csökkentsék a csapatok közti különbséget. Akkoriban erre azért volt szükség, mert míg a Mercedes és a Red Bull 400 millió dollár körüli költségvetéssel dolgozott 2020-ban, a Haas és a Williams körülbelül 150 millió dollárt tudott költeni.

A csapatoknak minden év márciusában kell leadniuk az előző évi költségvetésüket az FIA-nak, ahol ellenőrzik a csapatok bevallását. 2021-ben a Williams és az Aston Martin követett el ‘eljárási szabálysértést’, a Red Bull pedig ‘minimálisan’ (kevesebb, mint 5%-kal) lépte túl a költségsapkát.

Míg az első két csapatot pénzbüntetéssel sújtották, a Red Bullnak viszont csökkentették a szélcsatortna-használati idejét.

Miután átnézték a csapatok 2022-es bevallását, úgy értékelték, hogy egyik csapat sem lépte túl a megengedett költségvetést, ami tavaly 140 millió dollár volt.

“A felülvizsgálat intenzív és alapos folyamat volt, amely a konstruktőrök által benyújtott dokumentáció részletes elemzésével kezdődik.”

“Ezen kívül kiterjedt ellenőrzésre került sor a csapatok által végzett F1-en kívüli tevékenységekre vonatkozóan, amely magában foglalta a csapatlétesítmények többszöri helyszíni látogatását is.”

“Az FIA megjegyezte, hogy költségvetési szabályozások létfontosságúak a sport pénzügyi stabilitása érdekében. A szabályozások alkalmazását folytatják, és továbbfejlesztik.”

“Az FIA jelentős beruházásokat hajtott végre és a jövőben is fog eszközölni ezen a részlegen a sportág kollektív javára.”

i

i

i

Releváns cikkek