Quantcast
Legfrissebb híreink
Wolff: A Mercedes győzelmi esélye már ott szerte foszlott, amikor Verstappen megelőzte Leclerc-et
Twitter: @totobossf1
Formula 1

Wolff: A Mercedes győzelmi esélye már ott szerte foszlott, amikor Verstappen megelőzte Leclerc-et

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton győzelmi esélye már ott véget ért, amikor Max Verstappen megelőzte Charles Leclerc-et.

Hamilton átvette a vezetést az Amerikai Nagydíjon, miután Red Bull elrontotta Verstappen-nek a kiállást. Ezért az utóbbi versenyző 6 másodperccel volt lemaradva az élmenőtől amikor visszatért a pályára, ahol Leclerc-el vívott az azt követő körökben egy igen izgalmas csatát.

Wolff érzése szerint megvolt az esély arra, hogy a csapat megszerezze a szezon első győzelmét, “Amikor 6 másodperccel voltak [Hamilton] mögött, úgy éreztem, hogy nem tudnak eleget felhozni [a lemaradásból], ezért nyerhetünk”, derül ki a RaceFans.net oldalán.

Wolff

Viszont további 17 kör állt még rendelkezésre az előzésre Verstappen számára, miután sikerült megelőznie Leclerc-et. Így 5 másodpercen belülre közelítette meg Hamiltont, míg ő a közepes gumikon falta a köröket, addig az élmenő a keményeken próbálta lerázni a maga mögött igen nagy tempóval érkező Red Bull-os versenytársát.

“Lewisnak egyszerűen nem tudtunk mást adni, mint a keményet, mivel a közepesek már elfogytak” – mondta Wolff. “De még mindig megvalósíthatónak tűnt a győzelem, abban a fázisban. Viszont amint lehagyta Charles-t Max, és [Charles] nem tudott visszavágni, onnantól fogva már csak vártunk, hogy megtörténjen az előzés”.

Lewis Hamilton

Hamilton nem hitte, hogy képes lesz visszatartani Verstappent

Hamilton elmondása szerint nem lett volna képes azokkal a gumikkal maga mögött tartani Maxot, miután bekerült a DRS távolságba.

“Nagyon gyorsak voltak az egyenesekben. A DRS-el együtt legalább 35 km/órával voltak gyorsabbak, mint mi. Úgy gondolom, hogyha mi lettünk volna mögöttük, akkor csak 22 km/órával lettünk volna gyorsabbak.”

“De szerintem még a DRS nélkül is valami 8 km/órás sebességgel értek volna fel ránk, szóval sok időt veszítettünk az egyenesben, valószínűleg négy tizedet, minden körben. Tehát van néhány terület, ahol fejlesztenünk kell a jövő évi autón.”

 

 

Borítókép/képforrás: mercedesamgf1

Releváns cikkek