Quantcast
Wolff: A Mercedes győzelmi esélye már ott szerte foszlott, amikor Verstappen megelőzte Leclerc-et
Legfrissebb híreink
Wolff: A Mercedes győzelmi esélye már ott szerte foszlott, amikor Verstappen megelőzte Leclerc-et
Twitter: @totobossf1
Formula 1

Wolff: A Mercedes győzelmi esélye már ott szerte foszlott, amikor Verstappen megelőzte Leclerc-et

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton győzelmi esélye már ott véget ért, amikor Max Verstappen megelőzte Charles Leclerc-et.

Hamilton átvette a vezetést az Amerikai Nagydíjon, miután Red Bull elrontotta Verstappen-nek a kiállást. Ezért az utóbbi versenyző 6 másodperccel volt lemaradva az élmenőtől amikor visszatért a pályára, ahol Leclerc-el vívott az azt követő körökben egy igen izgalmas csatát.

Wolff érzése szerint megvolt az esély arra, hogy a csapat megszerezze a szezon első győzelmét, „Amikor 6 másodperccel voltak [Hamilton] mögött, úgy éreztem, hogy nem tudnak eleget felhozni [a lemaradásból], ezért nyerhetünk”, derül ki a RaceFans.net oldalán.

Wolff

Viszont további 17 kör állt még rendelkezésre az előzésre Verstappen számára, miután sikerült megelőznie Leclerc-et. Így 5 másodpercen belülre közelítette meg Hamiltont, míg ő a közepes gumikon falta a köröket, addig az élmenő a keményeken próbálta lerázni a maga mögött igen nagy tempóval érkező Red Bull-os versenytársát.

„Lewisnak egyszerűen nem tudtunk mást adni, mint a keményet, mivel a közepesek már elfogytak” – mondta Wolff. „De még mindig megvalósíthatónak tűnt a győzelem, abban a fázisban. Viszont amint lehagyta Charles-t Max, és [Charles] nem tudott visszavágni, onnantól fogva már csak vártunk, hogy megtörténjen az előzés”.

Reklám

Lewis Hamilton

Hamilton nem hitte, hogy képes lesz visszatartani Verstappent

Hamilton elmondása szerint nem lett volna képes azokkal a gumikkal maga mögött tartani Maxot, miután bekerült a DRS távolságba.

„Nagyon gyorsak voltak az egyenesekben. A DRS-el együtt legalább 35 km/órával voltak gyorsabbak, mint mi. Úgy gondolom, hogyha mi lettünk volna mögöttük, akkor csak 22 km/órával lettünk volna gyorsabbak.”

„De szerintem még a DRS nélkül is valami 8 km/órás sebességgel értek volna fel ránk, szóval sok időt veszítettünk az egyenesben, valószínűleg négy tizedet, minden körben. Tehát van néhány terület, ahol fejlesztenünk kell a jövő évi autón.”

Reklám

 

 

Borítókép/képforrás: mercedesamgf1

Releváns cikkek