Quantcast
Legfrissebb híreink
Button: Verstappentől jobban félnék, mint Hamiltontól
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Button: Verstappentől jobban félnék, mint Hamiltontól

Jenson Button beleszólt a Lewis Hamilton vs. Max Verstappen csapattársi vitába, szerinte egykori McLaren-es kollégájának idővel keményebb csapattársakkal kellett megküzdenie.é

Ugyanakkor elismerte, hogy jobban félne attól, hogy a jelenlegi világbajnokkal osztozna egy autón, tekintve, hogy mennyire képes kihozni a tempót abból, amit vezetni adnak neki.

Button, aki három szezonon keresztül volt Hamilton csapattársa a McLarennél, úgy véli, hogy világbajnokokkal kellett megküzdenie, és mindez segített megkeményíteni Hamiltont.

Hamilton a Sky Italiának nyilatkozott a múlt héten, miután aláírta új szerződését a Mercedesnél, arról beszélt, hogy úgy véli, csapattársai kalibere karrierje során magasabb volt, mint a 2021-es bajnoki címért küzdő riválisaié, ezzel a véleményével heves vitát váltott ki a szakírókból.

A 2009-es világbajnok kifejtette álláspontját a kérdéssel kapcsolatban, és elmondta, hogy jelenleg mindkét versenyzőnek vannak érdemei – és végső soron ők ketten a sportág valaha látott legjobbjai.

“Szerintem Lewisnak nagyon kemény csapattársai voltak. Neki világbajnokok voltak a csapattársai, míg Maxnak nem” – magyarázta Button a Sky Sports Newsnak.

“De számomra félelmetesebb lenne Max ellen menni ugyanabban az autóban – és szerintem ez azért van, mert az autót az ő stílusára tervezték, vagy mert olyan autót tud vezetni, amit Adrian Newey ad neki.”

“Szerintem Adrian Newey ad neki egy autót, és azt mondja: ‘Ez a világ leggyorsabb autója. Ha lejjebb veszed a leszorítóerőt, akkor lassabban fog menni, de könnyebb lesz vezetni’, Max pedig így szól: ‘Rendben. Úgy kell vezetnem, ahogyan ezt az autót megalkottad, és olyan gyorsan kell vezetnem, ahogy csak tudom.’ Szóval szerintem ő ebben nagyon jó, és szerintem sok versenyzőnek nehéz ezzel versenyezni. Hosszú a válasz, de nehéz.”

“Szerintem Lewisnak nehezebb csapattársai voltak, de én sem szeretnék Max ellen menni. Úgy értem, mindannyian hihetetlenül jó versenyzők. A világ legjobbjai, és a legjobbak közé tartoznak, akiket valaha is láttunk a Forma-1-ben.”

“Bárcsak több verseny lenne az élen Max, Lewis és Fernando [Alonso] között, számomra ők hárman azok, akik kiemelkednek.”

“De ez nem így van a Forma-1-ben, ez egy technológiai verseny. A Red Bullnál meg most jobb munkát végeznek.”

Releváns cikkek