Max Verstappen egy nagyon szoros időmérő után, életében először kezdheti a Mexikói Nagydíjat az első rajthelyről.

SI202210300112 | Rajtvonal Magazin
Forrás: Chris Graythen/Getty Images/Red Bull Content Pool

A Q1-ben rengeteg pilóta küzdött a nagy tengerszint feletti magassággal. A kis tapadás miatt sokan hibáztak, csúszkáltak vagy elfékezték a gumijukat. George Russell az egész időmérő alatt panaszkodott, hogy nehezen tudja felmelegíteni az első fékeket. Ennek ellenére mégis egy nagyon jó időmérőt tudhat maga mögött. Mick Schumacher összerakott egy nagyon jó kört a Haas-al, viszont pályaelhagyásért elvették az idejét. A következő próbálkozásra már nem sikerült továbbjutó időt mennie, így kiesett. Nem volt elég gyors még Sebastian Vettel, Lance Stroll, Alex Albon és Nicholas Latifi.

1019407215 LAT 20221029 GP2220 110631 V6A9354 364 | Rajtvonal Magazin
Forrás: Haas Media/LAT Photo

Valtteri Bottas indította a Q2-t egy meglepően jó körrel. Egész hétvégén látszott, hogy az Alfa Romeok szeretik ezt a pályát, az elemzők szerint nekik van a legnagyobb mechanikus tapadásuk Mexikóban. Nagyon szoros időmérő volt. A Q2 végén 5 versenyző volt 0.063 másodpercen belül, az élen Lewis Hamiltonnal. Kiesett Daniel Ricciardo, Zhou Guanyu, Yuki Tsunoda, Pierre Gasly és Kevin Magnussen.

A Q3-at Sergio Pérez indította. Mivel neki ez a hazai versenye, különösen nagy lehet rajta a nyomás. Elsőre egy egész jó kört futott, de aztán jött Max Verstappen és elsőre adott neki 2 tizedmásodpercet. Végül a mexikói csak a 4. helyet tudta megszerezni Verstappen, Hamilton és Russell mögött.

Végeredmény:

 

Borítókép: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Reklám