Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
1 éves a Rajtvonal Magazin!
Fotó: Rajtvonal Magazin
Rajtvonal Magazin

1 éves a Rajtvonal Magazin!

Kedves olvasók, örömmel tudatjuk veletek, hogy a Rajtvonal Magazin elérkezett az egy éves évfordulójához!

Napra pontosan, tavaly július 25-én nyitotta meg a kapuit a weboldalunk, amin azelőtt 10 hónapig dolgoztunk, hogy új színt vigyünk a magyar autósportba, egy fiatalosbab megközelítéssel.
Akkoriban még nem hittük volna, hogy olyan magasságokba érünk, mint ahol most vagyunk.
Az újságírásba autodidakta módon tanultunk bele az azt megelőző és utána következő hónapokban, amit most is igyekszünk egyre jobbá és jobbá tenni.

Korábban gondolkoztunk azon is, hogy beállunk más, nagyobb médiumok mögé, és ott kezdünk bele ebbe az izgalmas utazásba. Azonban mivel nem gondoltuk, hogy a belépő újságírói szinthez közel lennénk, ezért inkább saját híroldal szerkesztésébe vágtunk bele. Tudtuk, hogy ez egy nehéz út lesz, és nem lesz mindig könnyű, de ami kontrollt élvezünk felette az többet jelent számunkra.
Így tehát a saját elképzelésünk szerint formálhatjuk és fejleszthetjük az oldalt a továbbiakban.

Tavaly ilyenkor még heti 2-3 cikket raktunk ki, ami jelentősen kevés ahhoz képest, hogy a mai formánk szerint hetente minimum 14 cikk kerül publikálásra.

A 2022-es év vége felé sikerült akkreditáltatnunk magunkat Szilveszter Rallye-ra, ami a Hungaroringen és az azt körülölelő helyszínen került megrendezésre.

Ilyen volt a Szilveszter Rallye

Aztán januárban egy meghívást is kaptunk a KÖKI bevásárlóközpontban lévő FlashKart megnyitójára, ahol egy interjút is sikerült készítenünk a pálya tulajdonosával, és lehetőséget is kaptunk az új elektromos gokartok kipróbálására.

Megnyílt a FlashKart gokartpálya Kispesten – Galéria

Emellett meg kell említenünk, hogy nagy segítségünkre szolgáltak Vámosi Péter és Tajthi Andrea tanácsai és javaslatai, akik korábban a Racingline és most a Motorsportol.hu felelős szerkesztői, akik mellesleg Magyarország elismert Forma-1-es újságírói közé tartoznak.
Így az ő mentorálásuknak köszönhetően sok mindenben tudtunk fejlődni és tovább vinni az oldalt.

Ezenkívül pedig még tavasszal elindult az Autósportos fő rovatunk Hajósi Miklósnak hála, aki kontribútorként csatlakozott a szerkesztőséghez. A korábbi rally versenyzői, a sportfotósi és riporteri tapasztalatának köszönhetően sok-sok érdekes cikkel áldotta meg a Rajtvonal Magazint, amit ezúton köszönünk neki is.

Viszont a Rajtvonal Magazin szerkesztősége nagy hálával tartozik a kedves olvasóknak is, mivel nélkületek, akik nap mint nap olvassátok a cikkeinket, nem sikerült volna idáig eljutnunk!

Statisztikák

A továbbiakban pedig bemutatnánk, hogy az elmúlt 1 év során milyen statisztikai adatokat értünk el, amik eléggé meglepőek számunkra hiszen azzal a tudattal vágtunk neki az oldalnak tavaly ilyenkor, hogy harminc ember figyelméért kell majd megküzdenünk.
Szóval lássuk is, hogy hogyan alakultak az idei számok:

Kattintások száma: 93.000 

Összes olvasó száma: 44.000

A top 5 országok, ahonnan a legtöbben olvastatok:
1. Magyarország (38 858)
2. Románia (975)
3. Szlovákia (972)
4. Németország (932)
5. Amerikai Egyesült Államok (912)

Publikált cikkek száma: 495

Az általatok legjobban kedvelt top 3 cikk:
1. Max Versappen barátnője megtörte a csendet az állítólagos szakításról (40 063)
2. Így néz ki az idei, 2023-as Brit Nagydíj menetrendje (2195)
3. Sajtóhír: Mattia Binotto az év végén távozik, a helyét pedig Frédéric Vasseur veheti át (1834)

Célok

Végül, nem utolsó sorban beszéljünk a célokról, hogy hova tart a Rajtvonal Magazin, milyen irányokban szeretnénk még megvetni a lábunkat és fejlődni.

Mint az sokak nagy álma, azt mi is osztjuk, hogy a Forma-1-ben szeretnénk majd egy napon dolgozni, hogy a leghitelesebben osszuk meg a száguldó cirkuszról a híreket a pletykákat és az egyéb olyan információkat, amik nem jutnak el mindenhova. Egyesek elmondása szerint van esélyünk ezt a célt elérni, így kifejezetten ezért küzdünk tovább.

Voltak már próbálkozásaink más, nem csak F1-es rovatokról írni, ezért szeretnénk jobban megnyílni a többi autósportos széria felé, mint a Formula-E, Endurance versenyzés, a Rallye, avagy az Esport irányába is.

Ezenkívül tisztában vagyunk vele, hogy mennyire nehéz kezdőként eltájékozódni az újságírói piacon, főleg, ha az ember 300 kilométer per órával repesztő autó csodákról szeretne írni, komoly szinten. Ezért az is egy külön cél számunkra, hogy a hozzánk hasonló kezdő újságírók számára kellő táptalajt és lehetőséget nyújtsunk ezen tehetségek kibontakoztatására, és a szerkesztőségünk segítségével eljuttassuk őket magasabb szintre, avagy akár az áhított cél felé, a Forma-1-be.
Ha felkeltette az érdeklődésedet a lehetőség, akkor ezen a linken keresztül jelentkezhetsz a Rajtvonal Magazin szerkesztőségébe!

Új munkatársakat keres a Rajtvonal Magazin! – Karrier promó videó

No Description

Reméljük még sok-sok éven át fogjuk tudni csinálni a Rajtvonal Magazint, és reméljük idővel eljutunk Magyarország vezető médiumainak a szintjére.
Viszont szeretnénk megkérni titeket arra, hogy fejtsétek ki a véleményeteket a következő linken keresztül, az oldalunk működésével kapcsolatosan, mivel számít számunkra véleményetek, és szeretnénk megtudni, hogy hol tudnánk még fejlődni. Hiszen még egy hosszú, de annál izgalmasabb út áll előttünk! 🙂

 

A Rajtvonal Magazin szerkesztősége

 

Elindult a Rajtvonal Magazin!

 

Slide Up
x

Releváns cikkek