Quantcast
Legfrissebb híreink
Rosberg: Angela Cullen elvesztése még rosszabbá teszi Lewis helyzetét
Fotó: Alastair Staley/FIA Formula E
Formula 1

Rosberg: Angela Cullen elvesztése még rosszabbá teszi Lewis helyzetét

Nico Rosberg jóslata szerint a helyzet még rosszabbá fog változni korábbi csapattársa, Lewis Hamilton számára, miután a múlthét folyamán elbocsátotta maga mellől.

A múltheti Szaúd-Arábiai Nagydíj előtt pár nappal jelentette be Cullen és Hamilton a munkakapcsolatuk megszakítását, ami egy hosszú, négy bajnokicímen át tartó időszakot zár le.
Mind a ketten leírták, hogy a szétválás békésen zajlik, és Hamilton szerint az egyik legközelebbi barátjának tartja a szakembert, és sokkal erősebb atlétának és embernek mondhatja magát miatta.

Bár Hamilton és a Mercedes jelenleg a pályán gyötrődik, a 2016-os év világbajnoka elmondta, hogy nem biztos, hogy ezzel a szétválással a kívánt hatást érik el.

“Azt hiszem, ez valószínűleg még rosszabbá teszi a dolgokat, mert bár a szakítás látszólag barátságos volt, tudjátok, Angela igazi barátja volt, azt hiszem, neki is. Általában az edzőjével tölti [az ember] a legtöbb időt egy versenyhétvége alatt. A végén még vacsorázni is elmész egy nagyon szűk, szűk csoportban, talán egy családtaggal és az edzővel, és ennyi. Az, hogy Lewisnak már nem lesz ott ő [Angela Cullen], biztos vagyok benne, hogy nem lesz ideális, nem lesz olyan szép.”

“Azt hiszem, valószínűleg ez egy újabb kihívás és nehézség, amivel meg kell birkóznia, és amihez hozzá kell szoknia.”

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill hozzátette, hogy tudja, hogy mennyire fontos embernek tartotta őt a brit, de meglepődött a bejelentésen.

Reklám

“Azt hiszem, a legtöbben nagyon meglepődtek ezen, mert elég nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mennyire hasznos volt számára, és milyen jót tett neki, hogy a megfelelő helyre tegye az elméjét, szóval egy kicsit meglepő volt látni, hogy szétváltak.”

Ahogy Rosberg utalt rá, a versenyző kapcsolata a teljesítményedzőjével, fizioterapeutájával, edzőjével [gyakran egy személyben] rendkívül fontos, így a következő személy, akit a szerepkörbe felvesz, olyan ember lesz, akivel a jövőben sok időt fog eltölteni.

Mivel Hamilton jelenleg pályafutása legnehezebb időszakát éli, ami a futamgyőzelmek elmaradását is illeti, egy pályától távolabbi váltás segíthet neki az újraindításban és a másfajta szemléletben, miközben a Mercedes a W14-es versenyautóval küzd a pályán.
Természetesen a hétszeres világbajnok számára most a futamgyőzelmek visszaszerzése az elsődleges szempont, és a csapat megerősítette, hogy jelentős fejlesztéseket hozzanak az elkövetkező versenyeken, hogy csökkentsék a lemaradást az élen álló Red Bullhoz képest.

Mercedes: A kérdés az, hogy mi a mérce?

Reklám
Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek