Quantcast
Legfrissebb híreink
Hamilton szerint pozítivan kell hatnia a Mercedesre a továbbiakban
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton szerint pozítivan kell hatnia a Mercedesre a továbbiakban

Lewis Hamilton szerint pozitív fényt kell vetnie a Mercedesre, a 2023-as szezon nehéz bahreini nyitófutamát követően.

Hamilton a hetedik helyről rajtolt, és az ötödik helyen fejezte be a futamot, miután megelőzte csapattársát, George Russellt, és kihasználta a Ferrari versenyzőjének, Charles Leclercnek a kiesését.
Azonban nem tudta feltartóztatni Fernando Alonso Aston Martinját, aki ugyan rosszul rajtolt, de végül talpra állt, és a harmadik helyen ért célba.

Arra a kérdésre, hogy aggasztja-e, hogy a csapat nem sokat fejlődött az előző szezon óta, Hamilton ragaszkodott ahhoz, hogy az ő feladata a csapat motivációjának fenntartása.

“Az aggódás nem lenne a megfelelő szó. Nincs mit mondanom, nem akarok túl sokat mondani. Egyszerűen csak tovább kell dolgoznunk. Tudjuk, hogy nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene, és tudjuk, hogy ez nem a megfelelő autó. Ez egy nehéz autó.”

“De meg kell próbálnom pozitívnak maradni, felemelt fejjel, és tovább kell hajtanom a srácokat. Próbálok továbbra is pozitív fényt vetni rájuk, és a lehető legjobb pontokat szerezni.”

Hamilton elutasította azt a felvetést, hogy közelebb került a dobogóhoz, mint amire a kvalifikáció után számított.

“Mérföldekre voltunk tőlük. Volt egy Ferrari, amelyik megelőzte volna őt [Alonsót], szóval tényleg hatodikak lettünk volna. Szóval a dobogó sehol sem volt a közelben.”

Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

A Mercedes a 2022-es szezon nagy részében erős versenytempót diktált, bár a bahreini nyitónapon a csapat a gumikopással küzdött főképp. Ez a minta megismétlődött a vasárnapi versenyen is.

“Általában ugyanazt éreztem, mint tavaly. Amikor reggel megcsináltuk a stratégiát, azt mondtam a srácoknak, hogy nem fog olyan messzire menni, mint amennyire mondták, és nem is működött. Egyszerűen csak rengeteg munkánk van még hátra. Még több leszorítóerőt kell tennünk az autóba, mivel nagyon sok leszorítóerő hiányzik. Amint több terhelést teszünk a hátsó és az első részre, fel fogjuk venni a tempót.”

Az Alonsóval való csatát izgalmasnak találta, de konstatálta, hogy a Mercedes nincs egy szinten az Aston Martinnal.

“Egy pillanatig szórakoztató volt. Ő akkor egy másik ligában volt, teljesítmény szempontjából, ahogy láthattátok, mert annyira elhúzott. De élveztem azt a kis csatát, amit vívtunk, és tudtam, hogy el fog jönni mellettem, mert elkapott.”

“Nagy gratuláció Fernandónak, ma nagyszerű munkát végzett, amit igazán elképesztő látni, és az egész Aston Martin csapatának, mivel nagyon jó munkát végeztek. Van még dolgunk, mert az autójuk fele a miénk, és a mi szélcsatornánkban építették az autójukat, a mi szélcsatornánkban csinálják az aerodinamikájukat, szóval van még mit tennünk ez ügyben.”

Wolff: Az Aston Martin két másodpercet nyert egy olyan autóval, ami félig a miénk

Forrás: motorsport.com Global  

Releváns cikkek