Quantcast
Legfrissebb híreink
Hackertámadás érte a Ferrarit
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Hackertámadás érte a Ferrarit

A Ferrari kibertámadás áldozatává vált, a hacker váltságdíjat követelt az olasz cég ügyféladataiért.

A Sky Sport Italy megerősítette a Ferrarinál történt hackertámadás hírét, amelynek részeként ellopták néhány ügyfelük adatait, ami a váltságdíjkövetelések középpontjaként szolgál.
A Ferrari tájékoztatta ezeket az ügyfeleket a támadásról, de határozottan kiállnak a hackerrel szemben, és nem hajlandóak fizetni.

Azt mondják, hogy a támadás semmilyen hatással nem volt a Ferrari mindennapi működésére, a rendszerek továbbra is a megszokott módon működnek, és a Ferrari szerint szakértőkkel dolgoznak a jövőbeni megerősítésükön.
Egyelőre egy vezető globális kiberbiztonsági céggel közösen indítottak vizsgálatot, miközben a hatóságokat is bevonják.

“Vállalati politikájával összhangban a Ferrari nem fogad el semmilyen váltságdíjkövetelést, mivel az ilyen követelések elfogadásával bűncselekményeket finanszíroznának, és lehetővé tennék a fenyegetések elkövetői számára, hogy folytassák támadásaikat” – áll a Ferrari közleményében.

“Mivel úgy véljük, hogy a legjobb megoldás az ügyfeleink tájékoztatása, értesítettük ügyfeleinket az adataik esetleges veszélyeztetettségéről és az esemény jellegéről. A Ferrari nagyon komolyan kezeli ügyfelei titoktartásának kérdését, és megérti a történtek fontosságát. Szakértőkkel együttműködve tovább erősítettük rendszereinket, amelyek robusztusságában biztosak vagyunk. Azt is megerősíthetjük, hogy a jogsértésnek nem volt hatása vállalatunk működésére.”

Már az évkezdet is nehezen indult a Ferrari számára, és ez az incidens most újabb nem kívánt fejfájást okoz a cégnek.
Miután az F1 2022-es bajnoki címért folytatott küzdelmeik kudarcba fulladtak, a Ferrari azt tűzte ki célul, hogy egy sokkal jobb SF-23-mal tér vissza a pályára, amely lehetővé teszi számukra, hogy felépítsék és ezúttal fenntartsák az előnyüket. A probléma az, hogy a Red Bull mostanra eléggé megállíthatatlanná vált.

A Ferrari az Aston Martinnal és a Mercedesszel küzdött a Red Bull mögött a “legjobbak legjobbja” helyért, de a Szaúd-Arábiai Nagydíj megmutatta, hogy a Ferrarinak még van mit tennie, ha el akarja kerülni, hogy a végén végezzenek az élmezőnynek.

Reméljük tehát, hogy a Ferrari a kibertámadással kapcsolatos aggasztó helyzetét minimális károkkal tudják megoldani, és a Red Bullnak is adnak némi gondolkodnivalót az 2023-as év további részére.

A Ferrarinak kellene küzdenie a Red Bullal, de valami mindig félrecsúszik

Forrás: planetf1.com  

Releváns cikkek