Quantcast
Legfrissebb híreink
Sergio Pérez akár könnyen az AlphaTauriban találhatja magát
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Sergio Pérez akár könnyen az AlphaTauriban találhatja magát

Sergio Pérez tehetetlen maradt, mivel a Red Bull állítólagos szerződési záradéka felbukkant a rémálomszerű idénye közepette

A mexikói tanácstalan maradt, mivel a Red Bull szerződési záradék felbukkant a pletykák szerint, ezzel pedig a többszörös futamgyőztes jövője is bizonytalanná vált, mivel a Red Bull állítólag különleges szerződési záradékkal rendelkezik. Ez lehetővé tenné a Red Bull számára, hogy a mexikóit egy pillanat alatt lecserélje, az AlphaTauri egyik versenyzőjéért.

A The Race szerint a spekulációk szerint a záradék valóban létezik, a Red Bull pedig tetszés szerint cserélheti Pérezt a két csapata között. Pérez az elmúlt versenyeken küszködött, a 33 éves versenyző mostanában borzalmas formában van Max Verstappenhez képest.

A Force India korábbi sztárja az elmúlt öt versenyen nem jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába. Monaco óta szintén csak egy dobogót szerzett, ezzel pedig 99 ponttal van lemaradva Verstappen mögött.
Úgy tűnik, hogy a nyomás hatással volt Pérezre, akinek a hétvégéje a lehető legrosszabbul indult pénteken. Az ötös kanyar bejáratánál elcsípte a füvet, ami az autót a gumikorlát felé húzta, és tönkretette az RB19-esének elejét.

Silverstone után a Red Bull főnöke, Helmut Marko úgy tűnt, hogy fokozza a nyomást, amikor figyelmeztetett, hogy Pérez teljesítményének javulnia kell.

“Péreznek meg kell oldania a kvalifikációját… Ez mindig is a gyenge pontja volt. Egyszerűen túl gyakran fordul elő, és ezen még dolgoznia kell.”

A Red Bullnak már hagyománya van abban, hogy a szezon közepén egy pillanat alatt váltogatja két pilótáját a csapatok között. Pierre Gaslyt a 2019-es Belga Nagydíj előtt dobta ki a Red Bull, ahol aztán a későbbiekben a másfél szezont élt Alex Albon ült be.

Gasly az AlphaTaurihoz került, ahol három teljes szezonon át maradt, mielőtt az Alpine felkarolta volna, és idén a franciák gárdájával, Oconnal az oldalán álltak neki a szezonnak.

Tehát a mexikóinak van miért aggódnia, így ezzel a Magyar Nagydíj sem lesz egy sétagalopp a számára.

Norris: Jól érzem magam, nem leszünk szörnyűek

Forrás: express.co.uk  

Releváns cikkek