Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Sebastian Vettel elárulta, hogyan győzték meg a gyerekei, hogy hagyja abba az F1-et
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Sebastian Vettel elárulta, hogyan győzték meg a gyerekei, hogy hagyja abba az F1-et

Sebastian Vettel úgy döntött, hogy 2022 végén visszavonul a Forma-1-ből, és azóta a helyére Fernando Alonso érkezett az Aston Martinhoz.

A visszavonult négyszeres világbajnok Sebastian Vettel úgy véli, hogy kinőtte a Forma-1-et, ez vezetett ahhoz a döntéséhez, hogy 2022 végén elhagyja a paddockot.

A német hihetetlen karriert futott be, amely még 2007-ben kezdődött, miután a sérült Robert Kubica helyére állt be egy futamra a BMW-Saubernél.
2008 volt az első teljes szezonja a Forma-1-ben, a Red Bull testvércsapatánál, a Toro Rossónál, majd 2009-ben a főcsapathoz került.

A Red Bullnál eltöltött időszakáról a leghíresebb, hiszen 2010-2013 között négy egymást követő bajnoki címet szerzett.
A csalódást keltő 2014-es évet követően 2015-re a Ferrarihoz igazolt.
A Ferrarinál eltöltött ideje összességében kissé alulmaradt, nem sikerült bajnoki címet hazahoznia a Scuderiának.
Vettel végül 2021-ben az Aston Martinhoz igazolt, F1-es pályafutása utolsó két szezonjára.

A visszavonulás mellett döntött, miután több időt akart tölteni családjával, és rájött, hogy a gyerekeitől távol töltött utazással töltött időt soha nem kapja vissza.

“Az első néhány hónap gyorsan eltelt, és jó volt élvezni, hogy szabadon oszthatom be az időmet” – mondta Vettel a Red Bull Bulletin kérdésére a F1-es visszavonulás utáni életről.

“Sok tényező játszott közre a visszavonulásomban. Nem azért hagytam abba, mert már nem szerettem a sportot, avagy túl lassú voltam, vagy mert tényleg valami mást akartam csinálni.”

“Számomra az idő volt az egyik meghatározó tényező: a sok futam; tudva, hogy mennyi erőfeszítésbe kerül, hogy megfelelően végezzem a munkámat, véleményem szerint. Ugyanakkor kisgyermekeim vannak otthon. Ez az idő nem fog újra eljönni.”

Pályafutása utolsó szakaszában Vettel kampányolni kezdett az éghajlatváltozás és a környezetvédelem mellett, ami egyesek szerint szerepet játszott abban, hogy úgy döntött, elhagyja az F1-et.

A németet gyakran lehetett látni egy-egy kampány vagy közösség támogatásában a versenyek túlnyomó többségén, még olyan helyeken is, mint a Közel-Kelet.

Vettel kezdte úgy érezni, hogy kinőtte a sportot, miközben a családja otthonléte továbbra is a fejében játszott.
Nem akart többé bizonyos kompromisszumokat kötni, szerinte a gyerekeinek joga van ahhoz, hogy Vettel gyakrabban legyen velük.

“Nem akartam többé bizonyos kompromisszumokat kötni.
Plusz: a gyerekeimnek joguk van ahhoz, hogy többet legyek velük. Biztos kinőttem egy kicsit abból a világból, amit korábban nagyszerűnek tartottam. A dolgok, amelyeket egykor tiszta fehérnek láttam, kaptak egy bizonyos árnyalatot”.

Ez Nico Rosberg tanácsa Sergio Péreznek

Slide Up
x

Releváns cikkek