Quantcast
Legfrissebb híreink
Ez Nico Rosberg tanácsa Sergio Péreznek
Fotó: Francois Nel / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ez Nico Rosberg tanácsa Sergio Péreznek

AZ F1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg többek között azt tanácsolta Péreznek, hogy maradjon távol a közösségi médiától.

Pérez erősen kezdte a 2023-at, az első négy versenyből kettőt megnyert. Ahogy folytatódott a szezon, úgy romlott a mexikói versenyző teljesítménye. Bár még mindig övé a második hely a bajnokságban, – 125 pont lemaradással – több olyan időmérő is volt, ahol nem jutott be a Q3-ba.

Daniel Ricciardo visszatérése az AlphaTauriba szintén növelte a nyomást. Az ausztrál nyíltan bevallotta, hogy az a célja, hogy a jövőben visszatérjen a Red Bullhoz.

Rosberg és Pérez közös pontja, hogy mindketten egy többszörös világbajnok mellett versenyeztek, ezért a német versenyző elmondta, ő hogyan tudta megszerezni a világbajnoki címet Hamilton mellett 2016-ban.

“Azt ajánlom Sergionak, hogy kapcsolja ki az összes közösségi médiát, ne nézze őket.”- mondta Rosberg. “Rengeteg mémet fog látni, amelyek ellene szólnak, kommenteket, amelyek ellene szólnak, újságírókat olyan kérdéseket feltenni, amelyek ellene szólnak, szóval tényleg el kell távolodnia ettől.”

Rosberg elismerte, hogy ezt saját tapasztalatból tanulta meg.

“Teljesen kikapcsoltam a közösségi médiámat, az e-mailjeimet és a híreket, amikor a bajnoki címért harcoltam. A probléma csak az, hogy még mindig ki kell mennie a versenypályára, és 50 újságíró elé kell ülnie. Olyanokat kérdezni tőle, hogy: ‘Hé, Sergio, úgy néz ki, a pályafutásod legnagyobb küzdelmét vívod. Gondolod, hogy valaha még egyszer ki fogsz szabadulni ebből?”

“Ezek mindig rosszul esnek, mert meg kell hallgatnod. Nem tudod elkerülni a válaszadást.”

“A következő kérdés az lesz, hogy: ‘Hé, Sergio, fenyeget téged Daniel Ricciardo visszatérése, úgy érzed, hogy elveszítheted a helyed?’ Sergio számára jelenleg ez az egyik legnehezebb része a hétvégének,”

Montoya: Verstappen autójával hét további másik versenyző is világbajnok lehetne

Releváns cikkek