Quantcast
A Red Bull főmérnöke hatalmas beismerést tett a szingapúri blamázs után
Legfrissebb híreink
A Red Bull főmérnöke hatalmas beismerést tett a szingapúri blamázs után
Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A Red Bull főmérnöke hatalmas beismerést tett a szingapúri blamázs után

A Red Bull 15 futamból álló győzelmi sorozata a 2023-as Szingapúri Nagydíjon ért véget, méghozzá sokkoló körülmények között.

A Red Bull főmérnöke, Paul Monaghan a Szingapúri Nagydíj kvalifikációja után elárulta, hogy az osztrákoknál van néhány eleve adódó probléma, amit nem lehet egy hétvége alatt kijavítani.

A Milton Keynes-i székhelyű csapat a szezon legrosszabb hétvégéjét élte át a Marina Bay Circuiton, ahol véget ért a 15 futamgyőzelem óta tartó győzelmi sorozatuk.

Sergio Pérez még a futam előtt elismerte, hogy a győzelmi széria biztosan véget ért, ami be is igazolódott.

Max Verstappen és Pérez is a legjobb tizen kívülről kezdte a futamot, miután a csapat számára siralmas volt a kvalifikáció.
Verstappen a 11., és Pérez a 13. helyről indult, ami a Red Bull első Q3-as szereplés nélküli kvalifikációját jelentette a 2018-as Orosz Nagydíj óta.

Már a kvalifikáció előtt sem ment semmi, sem jól az általában domináns osztrákok számára, mindkét pilóta panaszkodott a szabadedzéseken.
Verstappen rendkívül jól teljesített a futam során, és feljött az ötödik helyre, de szerencsétlenségére nem tudta megelőzni Charles Leclerc-et a negyedik helyért.

Reklám

Péreznek viszont be kellett érnie a nyolcadik hellyel, miután öt helyet javított, és 11 másodperccel előzte meg az AlphaTauri pilótáját, Liam Lawsont.

A Red Bull alig néhány nap múlva Suzukában szeretne visszavágni, míg a Ferrari és a Mercedes abban reménykedik, hogy a küzdelmek folytatódnak.
Ez azt eredményezte, hogy a Red Bull állítólag visszatért a régi padlólemezre, miután a szabadedzéseken egy frissítést próbáltak ki.

Monaghan nem volt hajlandó elismerni, hogy a frissítést eltávolították, de utalt rá.

„Meghívlak titeket, hogy nézzétek meg a padlót és a hátsó szárnyat ma délután, és kérdezzétek meg tőlem [később], hogy szerintetek mi van még az autón!” – mondta. Monaghan a The Race-nek nyilatkozva.

„Ezek az autók prototípusok. És ami pénteken itt felbukkan, annak valójában nem kell vasárnap versenyeznie. Szóval, az [átdolgozott hátsó] szárny még mindig rajta van. A padlót, majd megítélitek, amikor kikerül, és meglátjátok, mennyire figyeltetek oda pénteken!”

Reklám

A Red Bull számára aggasztó módon Monaghan elismerte, hogy a csapat eredendő problémái voltak az okai a dupla Q2-es kiesésüknek, néhány hibát elkövettek.

„Van néhány eredendő problémánk, amit nem feltétlenül tudunk kijavítani egy versenyhétvégén. Elkövettünk néhány hibát. Mindez abban csúcsosodott ki, hogy kiestünk a Q2-ben.”

Wolff: Az adatok azt mutatták, hogy az 1-2. helyen végeztünk volna

Releváns cikkek