Quantcast
Legfrissebb híreink
Hamilton attól tart, hogy a Mercedes 2024-re nem fogja utolérni a Red Bullt
Formula 1

Hamilton attól tart, hogy a Mercedes 2024-re nem fogja utolérni a Red Bullt

Lewis Hamilton attól tart, hogy a Mercedes nem lesz képes csökkenteni a Red Bull-lal szembeni teljesítménybeli lemaradását a következő szezon kezdetére, miután Japánban egy másodperccel mögöttük kvalifikálta magát.

Max Verstappen fél másodperccel gyorsabb köröket ment, mint bármelyik másik pilóta, amikor megszerezte a pole pozíciót. Hamilton a hetedik helyre kvalifikálta magát, 1,031 másodperccel lemaradva a Red Bull pilótája mögött.

Miután a tegnapi edzésen csak a 14. helyet szerezte meg, Hamilton elégedett volt a Mercedes által az éjszaka során elért előrelépéssel, de elismerte, hogy nem tudtak közelebb kerülni a Red Bullhoz.

“A tegnapi nap borzalmas volt, de az éjszaka folyamán jó változtatásokat eszközöltünk, és az autóban ma nagyon jól éreztem magam, így sokkal elégedettebb voltam vele” – mondta Hamilton.

“Csak sajnos nem vagyunk elég gyorsak. Tovább kell dolgoznunk. A hátsó leszorítóerő terén nagyon messze vagyunk, ezért vagyunk olyan lassúak az első szektorban. De a körök nagyon jónak tűntek.”

Hamilton elismerte, kétségei vannak afelől, hogy a Mercedes képes lesz elég előrelépést tenni ahhoz, hogy kihívója legyen a Red Bullnak a következő szezonban.

“Egy másodpercre vagyunk tőlük. Ez őrület.”

“Hogy ezt a lemaradást még a jövő év előtt csökkentsük, de egy ilyen pályán még mindig egy másodperc a hátrányunk, az mindenképpen aggasztó számunkra, mint csapat számára.”

A Mercedes időveszteségének nagy része a nagy sebességű első szektorban keletkezett, ami Hamilton szerint mutatja, hol van az autójuk gyenge pontja.

“A kvalifikáción mindent beleadtam, de az a hét tizedes lemaradásunk az első szektorban csak a hátsó részből adódik. Az autónknak rengeteg terhelése van elöl, hátul pedig nem annyi, amennyire szükségünk lenne. Szóval nagy a lemaradásunk.”

“Számomra 100%-ig világos, hogy ez koncepció, és gondoskodnunk kell arról, hogy jövőre változtassunk ezen, ami remélhetőleg sikerülni is fog.”

“Van egy meredek rés, amit jövőre be kell zárnunk, de láttad, hogy az Astonok mit tettek az idei év során, így nagy lépéseket tehetnek. Láttuk, hogy a McLaren mit tett idén azzal, hogy a Red Bull útjára lépett, most egy ilyen pályán megelőznek minket.”

Két McLaren fogja üldözni Verstappent vasárnap

Releváns cikkek