Quantcast
Olasz sajtó: Binotto az Audival térhet vissza
Legfrissebb híreink
Olasz sajtó: Binotto az Audival térhet vissza
Fotó: Eric Alonso/Getty Images/Red Bull Content Pool
Formula 1

Olasz sajtó: Binotto az Audival térhet vissza

Egy ismert olasz szakújságíró, Leo Turrini szerint a tavaly önszántbáól lemondó Mattia Binotto az Audi kötelékébe találthatja meg az új otthonát, ahol akár csapatfőnöki szerepet is vállalhat.

A múlt héten a Red Bull főnöke, Christian Horner elmondta, hogy együtt érez Binotto helyzetével, mivel jó munkát végzett a maranellói csapat élén. Azonban mind Horner, mind pedig Mercedes-es kollégája, Toto Wolff lekicsinylően nyilatkozott arról, hogy a Ferrari 53 éves volt mérnöke egyből egy másik csapathoz váltana.
Turrini a Pit Talk podcast során beszélt arról, hogy Binotto biztos Forma-1 berkein belül tud maradni.

„Biztos vagyok abban, hogy Binotto a Forma-1 berkein belül tud maradni, még ha egy kisebb „kertészkedési szabadságot” is vesz ki. Abban is biztos vagyok, hogy kapott már az Auditól a csapat vezetését illetően ajánlatot, és hamarosan a rajtrácvson ismét viszont fogjuk látni.”

Binottót az Alfa Romeo főnöke, Frederic Vasseur váltotta le, mielőtt az Audi megvásáolná többségét a Saubernek, amelynek az idén jár le a névszerződése az Alfa Romeo-val.
Olasz médiaforrások szerint Binotto legalább 6-12 hónapig „kertészkedési szabadságon” lesz. Ezt valószínűleg a Ferrari rendelte el, mielőtt az Olasz szakember elhagyta volna a gárdát.

Az ilyen fajta szabadságolások megszokott részei az iparnak, ha egy új mérnököt sikerül az egyik csapattól a másikba csábítani. Hiszen a „károsult csapat” ilyenkor nem szeretné, ha bármilyen titok avagy egyéb részletek egyből a riválisaikhoz kerüljenek, ezért általában fokozatosan kivonják az adott szakembereket a munkából, és a távozásukkor távolmaradási pénzt fizetnek. Ezáltal Binotto is egy jó ideig még távol maradhat a pályától.

 

Forrás: grandpx.news  

Releváns cikkek