Quantcast
Legfrissebb híreink
A Ferrari állítólag 50 millió dolláros ajánlatot készít Hamiltonnak
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Ferrari állítólag 50 millió dolláros ajánlatot készít Hamiltonnak

A Ferrari a hírek szerint 50 millió dollárt kínál Lewis Hamiltonnak, ha az idény végén elhagyja a Mercedest és a Scuderiához költözik.

A Daily Mail F1-es riportere, Jonathan McEvoy szerint a Stellantis és a Ferrari elnöke, John Elkann szoros kapcsolatban áll Hamiltonnal, akit szeretne Maranellóba csábítani, hogy megdöntse a hétszeres világbajnoki rekordot, amit a brit jelenleg a Ferrari egykori legendájával, Michael Schumacherrel közösen tart az F1-ben.
Hamilton Ferrarihoz való költözéséről szóló pletykák idén felerősödtek, miután a brit a Mercedesszel folytatott tárgyalásokat követően új és valószínűleg végleges Forma-1-es szerződésről tárgyalt a német gyártóval.

Azonban nem telik el úgy hét, hogy Hamilton vagy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ne állítaná, hogy a páros eltökélt a hosszú ideje tartó együttműködés folytatásában.
Hamilton Miamiban megismételte álláspontját a jövőjével kapcsolatban, és ragaszkodott ahhoz, hogy a Mercedes marad az otthona. A brit azonban nem tagadta, hogy megfordult a fejében a csapatváltás.

“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy soha nem gondoltam arra, hogy máshol fejezzem be a karrieremet. A McLarennél kezdtem, szeretném azt hinni, hogy mindig is a McLaren család része leszek, 13 éves koromban kezdtem ott, szóval elgondolkodtam azon, hogy milyen lenne, ha egy nap a McLarennél lennék.”

“Gondolkodtam és néztem a Ferrari versenyzőit a pályán a képernyőkön, és persze az ember elgondolkodik azon, milyen lenne pirosban… De aztán a csapatomhoz, a Mercedeshez megyek, és ez az otthonom. Boldog vagyok ott, ahol vagyok. Még nem írtam alá szerződést, de dolgozunk rajta”.

Ha a Ferrari elcsábítaná Hamiltont, hogy a 2024-es szezonra Maranellóba költözzön, az szükségszerűen feltételezné Charles Leclerc vagy Carlos Sainz távozását a Scuderiától.
Mindkét versenyzőnek azonban szerződése van az olasz alakulathoz a következő szezonra. Egy egyenes csere Hamilton és Leclerc között jelenthetné a megoldás egyik módját, így előbbi Sainz társa lehetne.
Wolff nemrég elismerte, hogy Leclerc az a versenyző, akit a Mercedes a radarján tart, bár az osztrák tagadta, hogy rövid távon érdeklődne a monacói iránt.

Reklám

“Senki sem kételkedik Charles képességeiben, és ő egy jó srác. Ő 100 százalékban elkötelezett a Ferrari mellett, mi pedig 100 százalékban elkötelezettek vagyunk, hogy tollat ragadjunk Lewisszal” – mondta Wolff Bakuban.

A Mercedes és a Ferrari is nagy erőfeszítéseket tesz az idei szezonban, hogy megfordítsa a szerencséjét.
Bár a Ferrarihoz való csatlakozás esélyt kínál neki arra, hogy tovább gyarapítsa örökségét az F1-ben, ugyanakkor magában hordozza annak a kockázatát is, hogy beárnyékolja azt.

Ha a hétszeres világbajnok a Ferrarinál nem ér el olyan szintű sikereket, mint a Mercedesnél, az kérdéseket vethet fel, és beárnyékolhatja korábbi eredményeit.
A Ferrari képviseletével járó nyomás és elvárások is nehezedhetnek Hamilton vállára.

Hamilton hangsúlyozta a Wolffal való szoros kapcsolatának fontosságát és a csapaton belüli családias érzést.
A Ferrarihoz való átigazolás azt jelentené, hogy maga mögött hagyna egy olyan alakulatot, ahol jól érzi magát és ahol támogatják. Az új környezethez való alkalmazkodás és a hasonló kapcsolatok kiépítése időbe telhet, és nem biztos, hogy olyan zökkenőmentes lesz, mint a jelenlegi helyzete.

Ez egyelőre csak találgatás, de ha a Ferrari ajánlata lehetséges, akkor Hamilton döntését valószínűleg nem a pénz fogja befolyásolni.

Reklám

A Mercedes ragaszkodik az imolai fejlesztés, monacóba viteléhez

Forrás: F1i.com dailymail.co.uk  

Releváns cikkek