Quantcast
Legfrissebb híreink
Rosberg: Wolff még mindig a legjobb csapatfőnök
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Rosberg: Wolff még mindig a legjobb csapatfőnök

A Mercedes 2022-től kezdődő nehézségei az idei évre is kiterjedtek, de ennek ellenére Nico Rosberg szerint Toto Wolff továbbra is a legjobb a szakmájában.

Wolff 2014 óta vezeti a Mercedest, a sportág hibridmotoros korszakának első éve óta. Az osztrák irányítása alatt a Mercedes rekordot jelentő nyolc egymást követő konstruktőri bajnoki címet nyert.
A tavalyi szezonban azonban a Mercedes megbicsaklott, mivel a W13-as ezüstnyíl aerodinamikai szempontból kevésnek bizonyult.

A csapat mégis átvitte az autót 2023-ra, és a csapat mérnökei és Wolff meg voltak győződve arról, hogy az autó tavalyi aerodinamikai hibáit és gyengeségeit nagyrészt sikerült kiküszöbölni.
A bahreini nyitó futam után azonban Wolff elismerte csapat hibáját, hogy az új specifikációjú autó alapvetően hibás, és nem teszi lehetővé, hogy a csapat versenyképes legyen az idei szezonban.
Bár a felelősség a csapatfőnöknél áll meg, Wolff pozícióját a német alakulat élén a Mercedes vezetői soha nem kérdőjelezték meg.

Ráadásul a Red Bull-os Christian Hornerrel ellentétben, aki a legrégebben csapatfőnök a mezőnyben, Wolffnak a Mercedes-AMG Petronas F1-es csapat egyharmadának a tulajdonosa, míg az Ineos és a Daimler AG egyenlő arányban birtokolja a csapat fennmaradó kétharmadát. Ezért érdekelt abban az osztrák, hogy a Mercedes sikeres legyen az F1-ben.

Bár csapata jelenleg komoly ellenszéllel és a Red Bull-lal néz szembe, amely elérhetetlennek tűnik, Rosberg szerint, Wolff továbbra is a legjobb ember arra, hogy a csapatot visszaterelje a győztes útra.

“Hihetetlenül nehéz a helyzet. Mert annyira hozzászoktak a sikerhez, és ők írták a sportban valaha írt legnagyobb sikertörténetet, zsinórban nyolc világbajnoki címmel.

“Végső soron Toto [Wolff] az, aki a felelős, és még mindig az. Számomra ő a legjobb csapatvezető és csapatfőnök itt a Forma-1-ben.”

Rosberg szerint minden aranykorszak egyszer véget ér, és a csapatot új kihívás elé állítja.

“A kompetencia egyszerű, ezt magam is megtapasztaltam, és az elmúlt évek sikerei is ezt bizonyítják. Viszont minden sikernek egyszer vége szakad, ez mindig is így volt. Most ez pedig egy hihetetlenül nehéz kihívás [számukra], hogy újra megtörténjen ez a fordulat.”

Horner: Egy rivális csapat alattomos módon használja ki a Red Bull régi hibáit

Forrás: F1i.com  

Releváns cikkek