Quantcast
Legfrissebb híreink
Wolff: Készen állunk 2024-re
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: Készen állunk 2024-re

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondta, már a 2024-es szezonra fókuszál a csapat.

A Mercedes több nagy fejlesztést is bemutatott a szezonban, köztük Monacoban. A fejlesztésben átdolgozták az oldaldobozokat, és követték a Red Bull által kitaposott utat, ami nagyban javított a csapat teljesítményén.

Toto Wolff szerint azonban a Mercedes mérnökei most már a jövő évi autóra helyezték a hangsúlyt, bár a csapat továbbra is törekszik a W14-es autó teljesítményének optimalizálására. A szezon második felében a Mercedes továbbra is apróbb frissítéseket hajt végre autóján annak érdekében, hogy javítsa a teljesítményét, és továbbra is megpróbálja kivonni azokat az értékes tanulságokat, amelyeket a 2024-es gépére alkalmazni lehet.

“Készen állunk 2024-re.”- nyilatkozta Wolff. “Várunk még néhány fejlesztést a W14-hez, de jobb a következő szezonra koncentrálni, mert sok mindent tudunk optimalizálni ezen az autón fejlesztések nélkül is. Minél többet tanulunk idén, annál jobb pozícióban leszünk jövőre.”

A következő szezonban a Mercedes legfontosabb céljai közé tartozik az egyensúlyi stabilitás megteremtése és ezáltal a pilóták önbizalmának javítása.

A kezelhetőség volt az egyik szempont, amit a legtöbbet kritizált a két pilóta. A Mercedes technikai igazgatója, James Allison is nyilatkozott a témában.

“Azon is dolgozunk, hogy kicsit nyugodtabb legyen az autó a kanyarokban. Aztán amikor elérik a kanyarcsúcsot, akkor az ellenkező problémájuk van, ahol azt akarjuk, hogy elöl tapadjon, nem teszi.”

Christian Horner börtönbüntetéshez hasonlítja a Mercedes domináns éveit

 

Releváns cikkek