Quantcast
Legfrissebb híreink
Leclerc nem sieti el a szerződéskötést a Ferrarival
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc nem sieti el a szerződéskötést a Ferrarival

Charles Leclerc reagált azokra a pletykákra, melyek szerint új szerződést kötött a Ferrarival.

Charles Leclerc cáfolta azokat az állításokat, miszerint új, 150 millió fontos szerződést írt alá a Ferrarival. A monacói versenyző a nagy konstruktőrrel kötött szerződésének utolsó másfél évét tölti, de azt mondja, egyelőre nem volt semmilyen tárgyalás a két fél között.

Nem sokkal azután, hogy 2019-ben ötéves szerződéssel elkötelezte jövőjét a Ferrarinak, olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint kétéves hosszabbítást írt alá, további három szezonra szóló opcióval a 15-szörös konstruktőri bajnoknál. Leclerc azonban azzal hárította el a híreket, hogy viccelődve azt mondta, bárcsak ilyen jövedelmező szerződést írt volna alá.

“Ez nem a legrosszabb, amit valaha is mondtam: ‘Bárcsak megkötöttem volna ezt [a pletykált Ferrari-szerződést], mert jó üzletnek tűnik!’ De nincsenek új szerződések, és nincs semmiféle megbeszélés. De egy ponton biztosan lesznek ilyen megbeszélések.”

“Azt hiszem, a szándékaim egyértelműek. Aztán a csapat oldaláról nem tudom, de én sem aggódom túlságosan. Ez egyelőre nem prioritás. Egyelőre csak megpróbálunk minél többet dolgozni az autón, hogy visszatérjünk oda, ahol tavaly voltunk, vagyis a győzelmekért harcolni. Aztán majd meglátjuk. A szezon végén biztosan lesznek ilyen megbeszéléseink.”

Több beszámoló szerint Leclerc-et a Mercedes Lewis Hamilton hosszú távú utódjaként favorizálta. Mivel a 25 éves versenyzőnek a Ferrarinál lejár a szerződése, felcsillant a remény, hogy az Ezüstnyilak talán képesek lesznek elcsábítani őt a váltásra.

Leclerc azonban ragaszkodik ahhoz, hogy maradni akar, és nem érzi úgy, hogy sürgetnék, hogy aláírja az új szerződését a vörösöknél.

“Őszintén szólva nincsenek is határidők.  Nem vagyok annyira sietős “- magyarázta Leclerc.

“Még van másfél évem, ami bizonyos szempontból kevésnek tűnik, mert öt éve van szerződésem. Szóval most már egyre közelebb vagyunk a végéhez. De még mindig rengeteg idő van.”

“Nem aggódom. Ha aggódnék, valószínűleg korábban elkezdtem volna a tárgyalásokat. De nem aggódom túlságosan. Minden rendben lesz. Még nem kezdtük el a megbeszélést, de örülök, hogy az év végén megtehetjük.”

Arra a kérdésre, hogy közös döntés volt-e, hogy a szezon végéig várnak a tárgyalásokkal a Ferrarival, Leclerc így válaszolt.

“Nos, alapvetően nem beszélünk egymással erről. Sem én, sem ők nem beszélnek egymással. Szóval alapvetően mindketten így döntöttünk, és szerintem ez a helyes út. Ahogy mondtam, nem kell sietni.”

Robert Shwartzman ül majd az egyik Ferrariban hétvégén

Releváns cikkek