Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Mercedes: A kérdés az, hogy mi a mérce?
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Mercedes: A kérdés az, hogy mi a mérce?

Toto Wolff optimista a Mercedes újításait illetően az idei autójukon, amit Silverstone-ig mutatnak majd be.

Hozzátette, ha a Red Bull aggódik attól, hogy a kész autó majd hasonlít az övékre, akár egy kis matricát is tehetnek rá, ha kedvük tartja.

A Mercedes csapatfőnöke kijelentette, hogy “nincs dogma” amikor a csapat másokat figyel, a legfontosabb az, hogy rájöjjenek, melyik megközelítés hozhatja majd a legjobb eredményeket a jövőben. Megerősítette, hogy jelentős változásokat láthatunk majd az autójukon, az elkövetkező hét versenyhétvége folyamán.

Ahogy állnak jelenleg a dolgok a Mercedes házatáján az idei szezonra a “Best of the rest” címet tűzheti ki magának célként, a domináns Red Bull mögött. A csapatfőnök elmondta, a csapattagok a brackley-i gyárban nagyon keményen dolgoznak, éjt nappallá téve, hogy a csapat újra a csúcsra jusson.

“Nos, a kérdés az, hogy mi a mérce? Ha a Red Bullokat nézzük, ők annyira gyorsak, hogy jobban megértjük az autónkat őket figyelve.” – mondta Wolff, mikor a Mercedes teljesítményéről kérdezték.

“Optimistán nézek a jövőbe, mert csak egy új ablakot kell nyitnunk. Megváltoztatjuk az autó vázát, a padlólemez működését, minden ilyen dolgot mechanikailag. Bizonyos területeket próbálunk szem előtt tartani, ezért a csapat Brackleyben mindent megtesz, és jó látni azt, hogy ebből profitálni tudunk vasárnaponként.” – zárta sorait a brit csapat vezetője.

George Russell, Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

Egy ideig úgy tűnt, hogy Fernando Alonso verseny utáni büntetése miatt, George Russell végül fel tud érni a dobogó legalsó fokára, ám a legfrissebb esti hírek után a spanyolnál maradt a trófea. Mind ezek ellenére a Mercedes egy szép futamot tudhatott maga mögött, a két Ferrari megelőzve a negyedik illetve az ötödik helyen futottak be az ezüstcsillagosok.

Mikor Wolff kijelentette terveit az autójuk újításaival kapcsolatban azt mondta, nem érdekli ki találta ki először, képről másolni lehet, ezt semmilyen szabály nem tiltja. Ezáltal nem nyílvánvaló, hogy a Mercedes W14B-je merőben fog hasonlítani az RB19-es Red Bull-ra.

“Nem tudom pontosan, lehet hívni akár Red Bull, akár Aston Martin koncepciónak, de végül is, ha úgy nézne ki mint egy angol emeletes busz, akkor is megcsinálnánk, ha gyors lenne – tegyenek rá egy kis Red Bull matricát ha akarják” – viccelődött Toto Wolff.

Úgy tűnik, hogy a 8-szoros konstruktőri világbajnok csapat belátta hibáját az idei koncepciójukat illetően, és reménykednek, hogy még mindig nem késő azt kijavítani.

Hamilton már korábban tudta, hogy valami nincs rendben a W14-gyel

Forrás: PLANETF1.COM  

Slide Up
x

Releváns cikkek