Quantcast
Legfrissebb híreink
Norris: Carlos nagyon nagylelkűen próbált segíteni nekem a DRS-ben
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris: Carlos nagyon nagylelkűen próbált segíteni nekem a DRS-ben

Lando Norris elmondása szerint a 10-es kanyarban ő is a falnak csapódott, de a McLaren pilótája szerencsére megúszta azt a végzetes sorsot, ami George Russellnek jutott pillanatokkal később.

Norris végül a második helyen végzett a futamgyőztes Carlos Sainz mögött, aki a McLaren versenyzőjét és Lewis Hamiltont utasította maga mögé.

Norris a verseny utolsó szakaszában Sainz nyomában haladt, de a spanyol nem tudta feltekerni a Ferrarit, míg Russell és Hamilton – akik a riválisok használt kemény abroncsaihoz képest frissebb közepes gumikon futottak – a McLaren hátuljához tapadtak, és egy körrel a vége előtt készen álltak a támadásra.

Ám a 10-es kanyarhoz közeledve, míg Norris épphogy csak súrolta a külső falat, Russell rendesen lecsípte azt, és a falba csapódott, ezáltal kiesve a versenyből.

Szívszorító epilógus volt ez a Mercedes pilótája számára, aki egész este keményen próbálta magát győztes pozícióba hozni, de a hiba Norrisnak némi szívesen látott lélegzetvételnyi időt adott a verseny utolsó kanyarjainak teljesítéséhez.

“Az utolsó körben ugyanott csapódtam a falnak, ahol [Russell], szóval azt hiszem, lemásolt engem, csak ő még rosszabbul csinálta” – mondta Norris a futam után.

“Szóval együtt érzek vele, kemény versenyt vívott.

“Az utolsó pár kanyarban egy kicsit segített nekem, egy kicsit jobban tudtam hűsölni.”

Sainz mesteri taktikája a 62 körös verseny záró részében abból állt, hogy kevesebb mint egy másodperces különbséget tartott fenn Norrishoz képest, hogy a McLaren pilótája kihasználhassa a DRS előnyét, ami viszont éppen csak megelőzte Russell gyorsabb Mercedesét.

“Carlos nagyon nagylelkűen próbált segíteni nekem a DRS-ben” – ismerte el Norris.

“Ő segített az én versenyemen, és én is segítettem az övén, szóval kemény volt.”

“Tudtuk, hogy nehéz lesz, amint a Mercedes bokszba állt, különösen, hogy csak néhány autót tudtak megelőzni. De a dobogón vagyunk, a második helyen. Mindent megtettünk, amit kellett, sőt még annál is többet. Szóval szuper boldogok vagyunk.”

Sainz elképesztő taktikával nyerte meg a Szingapúri Nagydíjat – Összefoglaló

Releváns cikkek