Quantcast
Legfrissebb híreink
Ben Sulayem: Az FIA nem fogja megállítani a Red Bull dominanciáját
Formula 1

Ben Sulayem: Az FIA nem fogja megállítani a Red Bull dominanciáját

Az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem szerint nem lesznek változások a “jó gyerek” Red Bull dominanciájának megállításának az érdekében.

A Red Bull 199 ponttal vezeti a konstruktőri bajnokságot a Mercedes előtt a hétvégi Brit Nagydíj előtt, de Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke szerint a Red Bull nem kap büntetést a jelenlegi dominanciája miatt.

A Red Bull az idei szezon mind a kilenc futamát megnyerte, így a hétvégi Brit Nagydíjra Max Verstappen 81 ponttal vezet csapattársa, Sergio Pérez előtt.

A holland a legutóbbi öt versenyen győzött, és a Red Bull silverstone-i győzelmével beállítaná a McLaren által 1988-ban felállított 11 egymást követő győzelem rekordját.

Arra a kérdésre, hogy az FIA-nak foglalkoznia kell-e a Red Bull dominanciájával, Ben Sulayem azt mondta, hogy ez nem az ő tisztük.

“Ha arról beszélünk, hogy mi a jó és mi a rossz, akkor kinyitjuk az ajtót. Úgy értem, jó volt ez a Mercedesnek? Elég tisztességes volt? Ez [Verstappen] ideje, ez a Red Bull ideje. Mit tegyünk? Megbüntessük a jó gyereket?”

“Nem, menjünk, és tegyük jóvá a többi csapatot. Senki sem akadályozza meg őket abban, hogy jobbak legyenek. Nem büntethetjük az embereket azért, mert jobbak, mert keményebben próbálkoznak. Ez igazságtalan lenne.”

Tavaly az IndyCar versenyzője, Colton Herta nem kapott helyet a rajtrácson, miután az AlphaTaurihoz való csatlakozásáról tárgyaltak, mivel nem volt elég szuperlicenc pontja.
Ahhoz, hogy egy versenyző az F1-ben versenyezhessen, legalább 40 szuperlicenc-ponttal kell rendelkeznie, amelyeket más autósport-sorozatokban, például a Formula 2-ben, a Formula 3-ban, az IndyCarban, a túraautókban és más bajnokságokban való versenyzéssel szerezhet.

A legtöbb pontot a Formula 2-ben osztják ki, a ranglétrán az IndyCar következik, ami egyesek szerint nem helyes, miután Herta nem tudott helyet biztosítani magának az F1-ben.

“A biztonsági oldalról nézzük a dolgot, a hitelességet és a szabályokat. Ha úgy látjuk, hogy a szabályok nem jók, akkor nem szeghetjük meg őket. Hanem fejlődünk és javítunk kell rajtuk. A világ igényeivel és változásaival együtt fejlődünk. Ha úgy látjuk, hogy változtatni kell a pontokon, akkor megvizsgálunk valamit. Viszont nem változtathatjuk meg csak úgy, és nem tehetünk külön felmentést, mert ha bárkivel történik valami, azért mindig az FIA a felelős.”

“Azért vagyok itt, hogy védjek és szolgáljak, és ha a rendszerünkön javítani kell, és úgy gondoljuk, hogy ez a helyes dolog, akkor javítunk rajta.”

Norris: Az eső láthatósága most az egyik legnagyobb biztonsági téma

Forrás: skyports.com  

Releváns cikkek