Quantcast
Legfrissebb híreink
Slide Up
x
Hamilton: A csapat rossz döntést hozott a kiállással
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: A csapat rossz döntést hozott a kiállással

Lewis Hamilton úgy véli, a Mercedes egyszerűen rossz döntést hozott, amikor túl későn álltak ki a bokszba, amikor a Holland Nagydíj korai szakaszában eleredt az eső.

A zandvoorti futam korán kaotikusan alakult, mivel a nyitó körben erősen esett az eső.

Ez a rajtrácson felfelé és lefelé ellentétes döntésekhez vezetett, hogy a bokszba álljanak az intermediate gumikért, vagy maradjanak a száraz gumikon.

A Mercedes úgy döntött, hogy mindkét pilótája a slick gumikon marad, és a 3. körig vártak a megállással.

Ez rossz döntés volt, mivel Sergio Pérez, aki az 1. kör végén állt meg, 10 másodperces előnnyel haladt a mezőny élén.

Hamilton végül a legjobb tízen kívülről állt fel, és a hatodik helyen ért célba.

“Nagyon jól érzem magam. Nem igazán tudtam, hogyan fog menni a mai nap, tegnap este ott ültem és törtem a fejem: ‘Hol rontottuk el? Hogy kerültünk ebbe a pozícióba?’ Aztán azon dolgoztam, hogyan tudnék ma reggel továbblépni. Én voltam az egyetlen a közepes gumikon. A körülöttem lévőkhöz akartam képest eltolódni, nem pedig mindenkihez a rajtrácson.”

“Amikor jött az eső, csapatként rossz döntést hoztunk. Ez a csapat döntése volt. Ezért megfizettük az árát. Utolsóként jöttünk ki, csak üldöztünk, és én lehajtottam a fejem.”

“Ez jó példa volt arra, hogy amikor hívnak vagy megbotlik az ember, csak próbálkozzon tovább. Minden alkalommal, amikor a bokszba kellett mennem, kijöttem, és csak üldöztem és üldöztem. Nagyon boldog voltam – megelőztem például a McLarent, ami ezen a pályán nem olyan könnyű. A végén gyorsabb voltam Sainznál, csak a DRS-t kellett volna eltalálnom.”

“Ma megvolt a tempóm, az adott körülmények között és ha jól döntöttünk, akkor az első két helyezett kihívója lehetek. Szerintem Maxot is kihívtuk volna, ha őszinte akarok lenni. Különösen, amikor száraz pályára értünk. A tempót tekintve nem voltunk túlságosan messze. Nem mondom, hogy megvertük volna őket.”

Hamilton továbbra is negyedik a pilóták bajnokságában, és a második helyezés után lemaradt az Aston Martinban versenyző Fernando Alonso-hoz képest.

Alonso: Sose gondoltam volna, hogy Zandvoort-ban is szerzek egy dobogót

Slide Up
x

Releváns cikkek