Quantcast
Legfrissebb híreink
25.000 euró büntetést és megrovást kapott Hamilton
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

25.000 euró büntetést és megrovást kapott Hamilton

Lewis Hamiltont megrovásban részesítették és pénzbírsággal sújtották a versenybírók, de nem a baleset okozása miatt.

A Katari Nagydíj első körében Hamilton megpróbálta körbeautózni csapattársát, de túlságosan rázárt Russellre, és összeütköztek. Hamilton autójáról leszakadt a jobb hátsó gumi, de Russell autója ép maradt, szóval folytathatta a versenyt.

A versenybírók Hamiltont nem is a baleset okozásáért büntették meg, hanem mert az incidens után rögtön keresztülsétált a pályán, ami balesetvédelmi szempontból tiltott dolog.

A felügyelők nem versenyzésre vonatkozó megrovást és 50.000 eurós bírságot szabtak ki, amelyből 25.000 eurót felfüggesztettek a 2023-as szezon hátralévő részére, feltéve, hogy nem történik további hasonló jellegű szabálysértés Hamilton részéről.

“Miután az 1. körben kiesett a versenyből, a 44-es autó pilótája otthagyta autóját a kavicságyban, és visszarohant a boxba.”- fogalmazott az FIA. “Ezzel átszelte az élő pályát, és néhány másodperccel azelőtt érte el a pálya belső szélét, hogy a 63-as autó [Russell] nagy sebességgel megérkezett, miután kihajtott a boxból.”

“A meghallgatás során a 44-es autó vezetője bocsánatot kért, és rájött, hogy a helyzet nagyon veszélyes volt rá és a közeledő pilótákra nézve is.”

“A felügyelők megerősítették, hogy az élő pályán való átkelés rendkívül veszélyes helyzeteket okozhat, és ezzel nagyon óvatosnak kell lenniük a versenyzőknek.”

A felügyelők megvizsgálták Hamilton és Russell ütközését is, de a rendelkezésükre álló bizonyítékok áttekintése után végül úgy döntöttek, hogy nincs szükség további intézkedésre. Hamilton az eset után bocsánatot kért csapattársától, és vállalta a felelősséget a balesetért.

Verstappen kényelmesen nyerte meg a Katari Nagydíjat – Összefoglaló

 

Releváns cikkek